Звездите, които даряват пари и време за пожарите в Австралия


Звездите, които даряват пари и време за пожарите в Австралия
Снимка: Getty Images/Guliver

Горските пожари, които бушуват из цяла Австралия от края на 2019 година, отнеха 24 живота, унищожиха хиляди домове и убиха милиони животни. Целият свят е съпричастен с трагедията, сполетяла „Долната земя“. Комедийната австралийска актриса Селест Барбар успя да събере над 20 милиона долара в социалните мрежи за по-малко от 2 дни. Кои обаче са другите знаменитости, които се включват с каквото могат, за да помогнат на слънчевия континент?

Никол Кидман и Кийт Ърбан

Една от най-известните холивудски актриси дари 500 000 долара на Пожарната служба в родната си Австралия. От началото на миналата година, домът на двойката „е под заплаха“, но не е пряко засегнат от пожарите. В Instagram тя написа:

"Подкрепата, мислите и молитвите на нашето семейство са с всички, засегнати от пожарите в цяла Австралия. Даряваме 500 000 долара на пожарните служби, които в момента правят всичко по силите си и дават толкова много.“

Ръсел Кроу

Любимият ни австралийски актьор пропусна церемонията по връчването на „Златни глобуси“, макар той самият да спечели един. Вместо това, Ръсел Кроу помага в гасенето на пожари в родината си като доброволец. Припомняме ви, че миналата година неговият дом също бе сред опустошените в огнената стихия.

Посланието, което Кроу изпрати чрез Дженифър Анистън на 77-те награди, гласеше: "Не се заблуждавайте, трагедията, която се развива в Австралия, се основава на промените в климата. Трябва да действаме въз основа на науката, да преместим глобалната си работна сила към възобновяема енергия и да уважаваме нашата планета за уникалното и невероятно място, на което се намира. По този начин всички имаме бъдеще."

Пинк

Ексцентричната певица също реши да дари 500 000 долара, за да помогне на бедстващата страна. В Twitter Пинк написа:

"Аз съм напълно съкрушена, като виждам случващото се в Австралия. Обещавам дарение от 500 000 долара директно към местните пожарни служби, които се борят толкова силно на фронтовите линии. Сърцето ми се къса за всички приятели и семейство в Оз.“

Хилари Дъф и Матю Кома

Младоженците също се включиха с дарение, без да споменават конкретната сума. Нейното послание беше:

„Изпитвам чувство на вина да се наслаждавам на медения си месец в Южна Африка, докато пожарите се разпространяват в цяла Австралия. Изгорени домове, евакуирани хора, загубени животи. С Матю Кома даряваме сума, с която се чувстваме комфортно и ще ви държим в течение".

Вижте тази публикация в Instagram.

The next photo is absolutely gut wrenching. The fires in beautiful Australia are covering the entire country 14.7 million acres have burned. That is an unfathomable number. Half a billion animals GONE. Burned alive. 💔💔 its a strange feeling of guilt to be enjoying my honeymoon in South Africa in a similar landscape where the animals are healthy and free and such devastating circumstances for others occurring at the same moment. Homes burned, people displaced and unfortunately some lives lost. @Matthewkoma and I are coming up with a number that we feel comfortable with to donate and will keep you posted on that. Please do what you can

Публикация, споделена от Hilary Duff (@hilaryduff) на

Елън Дедженеръс

Забавната водеща заяви в социалните медии, че е съпричастна с трагедията в Австралия.

"Почти невъзможно е да се разбере размера и унищожението на пожарите в Австралия. Ето три организации, на които вече съм дарила – Пожарните служби, Червения кръст и Wires (бел.ред. Организация за дивите животни). Надявам се и вие да го направите.“

Семейството на Стив Ъруин

Семейство Ъруин спаси 90 000 животни в Австралия и ги лекува в болницата им за диви животни в Куинсланд – Australia Zoo. Бинди и Робърт, децата на Стив и Тери Ъруин, смело вървят по стъпките на своите родители. Те помагат с каквото могат, лекуват ранените животни и приемат нови „пациенти“.

View this post on Instagram

Khaki crew! Love you @robertirwinphotography!

A post shared by Bindi Irwin (@bindisueirwin) on

Селена Гомес

Селена Гомес също отправи призив към последователите си в Twitter да дарят колкото могат.

"Абсолютно съсипана съм от пожарите в Австралия. Моля се за всички засегнати и за всички борещи се. Правя дарение и ще се радвам, ако бихте могли да направите същото".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама