4 начина да бъдете по-щастливи на работа


4 начина да бъдете по-щастливи на работа
Снимка: iStock/Guliver

Ако работите 40 часа от 168-часова седмица, това означава, че прекарвате ¼ от цялото си време в офиса. Разбира се, всички предпочитаме тези часове да са възможно най-приятни, но в действителност не всички са доволни от положението си.

Сред факторите, допринасящи за това според едно изследване, са лошият баланс между професионалния и личния живот (48%), чувството на неоцененост (46%) и нуждата постоянно да си на линия (49%). Истината е, че работата може да бъде стресираща, но това не означава, че щастието не може да бъде постигнато в офиса. Ето как.

1. Поставете професионалното си развитие на първо място

Подобно на много други направления в живота, това да бъдеш щастлив в работата си започва с това как мислено гледаш на професията и колегите си. Поставете професионалното си развитие на първо място - щастието в работата е да знаете, че можете да растете и да се обучавате във вашата компания.

2. Разберете какво наистина ви мотивира

Много хора са недоволни от работата си, тъй като все още не са открили това, което ги мотивира, съотвено им липсва чувство за смисленост. Така че, помислете задълбочено как определяте удоволствието, успеха и изпълнението и вижте как това се свързва с нещата, които правите.

3. Проведете „енергиен одит“

В продължение на 3 дни записвайте всичките си задачи по време на работа и извън нея и отбележете за всяко едно действие дали ви радва, натъжава или не предизвиква никакви емоции у вас. Включете както умишлените дейности, така и неволните отклонения. Запитайте се дали има някакви промени, които можете да направите, за да правите по-малко от това, което ви ощетява енергийно.

4. Правете кратки почивки

Отделяйте по 10-15 минути за себе си - независимо дали става дума за медитация, разходка, разтягане, слушане на музика или правене на кафе. Тези дребни удоволствия могат да ви помогнат да се чувствате по-заземени и по-малко стресирани.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама