10-те правила на корейската бюти рутина, които ще променят кожата ви


10-те правила на корейската бюти рутина, които ще променят кожата ви
Снимка: iStock/Guliver

Желанието да изглеждаме млади е универсално. Ние, жените, от векове се опитваме да разкрием тайната на гладката и свежа кожа. Но трябва да признаем – корейките са една по-близо до откриването на „философския камък“. Истината е, че те следват невероятно дълъг ритуал за красота от 10 стъпки, за да поддържат младостта на кожата си. Корейките са научени да третират грижата за кожата като част от ежедневието си, дотолкова, че тази бюти рутина е също толкова важна за тях, колкото и ежедневното къпане. Интересното е, че техният подход към грижата за кожата е дългосрочен, многопластов ритуал, който трябва да се следва всеки ден безотказно. Ето кои са най-важните основи в корейската бюти рутина.

1. Двойно почистване

Почистването на лицето е основна и съществена стъпка във всяка рутина. Първо трябва да премахнете грима с продукт на маслена основа, като например сухо почистващо олио. Преминете към продукт на водна основа, за да премахнете мъртвата кожа - почистващо мляко, почистващ гел или мицеларна вода. Нанесете продукта върху мокра кожа, масажирайте с кръгови движения, изплакнете с хладка вода и подсушете с чиста кърпа.

Вижте още: Ето как да носите ярък и блестящ грим за очи това лято 

2. Ексфолиант

Ексфолирането е стъпка, която не се прави всеки ден. Има механични продукти, които съдържат малки и груби частици, отстранявайки мъртвите клетки с помощта на триене. Има и химически пилинг, който се нанася директно върху кожата с памучен тампон и после се отмива. Желателно е да комбинирате физическо и химическо почистване – всяко по веднъж седмично.

3. Почистващи маски

Глинените маски са широко разпространени в Корея. Разбира се, за моментите, когато имате време просто да се поглезите. Има няколко вида пречистващи маски - от тези с активен въглен до най-често срещаните, които са с глина (зелена за мазна кожа, бяла за суха кожа, жълта за нормална кожа и червена за чувствителна кожа).

4. Тоник

Нанасянето на тоник не е съществена стъпка в рутината на европейките, но ще донесе големи ползи за кожата ви, особено ако сте редовни. Този продукт не само намалява размера на порите, но и балансира рН на кожата. Трябва да се прилага както сутрин, така и вечер между почистването и нанасянето на козметика.

5. Есенция

Това е един от най-малко познатите ни корейски продукти за красота, но има големи предимства. Есенцията има концентрация на активни елементи за специфичен тип нужди като корекция на бръчки или дълбока хидратация.

6. Серум

Серумът е предназначен за лечение на специфични кожни проблеми, благодарение на високата концентрация на активни съставки, лесното усвояване и незабавното действие. Когато избирате продукта си, важно е да знаете кожния проблем, който искате да атакувате. Интересен факт е, че се нанася с пипета директно върху кожата, а не върху пръстите.

7. Околоочен крем

Околоочният контур е деликатна зона, характеризираща се с най-тънка кожа, която лесно проявява умора и напредване на възрастта. Околоочният крем служи при хиперпигментация, бръчки, подпухване. Той има стягащ, регенериращ и анти-ейдж ефект.

8. Шийт маска

Щийт маските са отлично средство за интензивна хидратация, подхранване, изглаждане и стягане. В Корея може да намерите такива, съдържащи редица витамини и минерали, полезни за кожата.

9. Хидратиращ крем

Овлажняващите кремове, представляващи неизменна част от корейската рутина, служат за трайно запазване на влагата, предпазват от изсушаване, раздразнение и дискомфорт и осигуряват мекота.

10. Слънцезащита

Корейките използват специално разработена козметика, която притежава UV филтър срещу алфа и бета слънчеви лъчи, както и срещу свободните радикали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама