4 прически, които всички французойки носят в момента


4 прически, които всички французойки носят в момента
Снимка: iStock

Може да не знаете, но зад всеки небрежен френски шик, който виждате в Instagram, стои набор от професионалисти за красота – фризьори, козметици и естетици. Фризьорът Дейвид Малет, чийто парижки салон се намира на шикозната улица „Notre Dame des Victoires“, е точно такъв експерт. Той създава мечтателни, небрежни прически, които винаги свързваме със забързаните и стилни парижанки.

Според него при новите тенденции има търсене на мекота. Дори класическият боб, който се свързва с геометрични линии, сега е много мек и лежерен. Французойките искат текстура по краищата. Естетиката определено е бохемска и поетична. А ето и кои са основните прически.

Вижте още: 4 тенденции при маникюра, които ще са хит през 2023

Мек, дифузен цвят на косата

Вместо цяла грива с кичури, разпределени равномерно, французойките предпочитат да боядисат косата си с по-свободен щрих - по-тъмен нюанс в основата, с по-светъл, измит цвят към краищата. Цветът трябва да е дифузен и недефиниран. Трябва да се смеси и да се стопи към краищата. Прекалено фините акценти са твърдо „НЕ“ през този сезон.

За французойките косата на ужасите е права, изгладена, разделена по средата и с кичури, които започват от корените и стигат право до краищата.

Класически френски бретон

От Жан Дамас до Виолет Серат, всички френски инфлуенсърки са заложили на бретони. Когато оформяте класически френски бретон, краищата трябва да бъдат „протрити“ –като долната част на носени дънки. Забравете всичко, което е остро като бръснач и прилежно пригладено.

Много рошава

Ако има едно бюти правило, то е, че французойките не обичат да използват преси за изправяне по предназначение, те обичат да ги използват като инструмент за къдрене - отново небрежно, разбира се. А най-мързеливите просто си лягат с мокра коса, за да се събудят естествено рошави!

Прическа „пеперуда“

Вдъхновена от 70-те години, „пеперудата“ по същество са две прически в една. Ще намерите къси слоеве отгоре и по-дълги етажи отдолу за меко движение. Тази прическа е толкова популярна в Ню Йорк, защото е лесна за ежедневна поддръжка – особено ако не сте човек, който има време или обича да оформя косата си твърде често. Освен това, работи за повечето текстури на косата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама