5 бюти продукта, които всяка жена под 30 трябва да използва


5 бюти продукта, които всяка жена под 30 трябва да използва
Снимка: iStock/Guliver Images

След като духнете 25 свещички на тортата, не е изключено да започнете да забелязвате малки петна, подобни на лунички и микроскопични линии, които никога преди не сте виждали. Започвате да се чудите дали всичко е в ума ви, или кожата ви всъщност започва да се променя.

Истината е, че първите признаци на увреждане от слънцето обикновено се появяват през 30-те години, тъй като репаративните способности на кожата ви започват да отслабват – леки кафяви петна, пачи крак и повяхнал тен. Но тези промени всъщност са отражение на грижата през 20-те ви години. Това е кумулативен ефект - вредите ще се върнат, за да ви преследват до край.

За щастие, като предприемете навременни действия, можете да окажете значително влияние върху бъдещото здраве на кожата си. Дори не е нужно да разполагате с цял рафт бурканчета и тубички - тези 5 продукта са напълно достатъчни, ако ги използвате редовно.

5 УСПЕШНИ ЖЕНИ И ТЕХНИТЕ ЛЮБИМИ ПАРФЮМИ

Нежно почистващо средство

От почистващи гелове през звукови устройства до ексфолианти - ако използвате няколко такива продукта, кожата може да стане раздразнена и суха. Винаги е добра идея да имате нежно почистващо средство под ръка, особено сутрин, когато наистина трябва да почистите единствено натурални масла и продукта от предната вечер.

Ексфолиант

След като прехвърлите 20-те си години, може да започнете да виждате ранните признаци на увреждане от слънцето или тютюнопушене. Това изисква по-активна грижа. Има много невероятни киселини, които да използвате у дома веднъж седмично или на всеки две седмици, за да ексфолирате кожата.

Добавете продукти с ниски проценти AHA-BHA, млечна или 5% гликолова киселина към вашия арсенал за красота, за да преборите сухата кожа и първите признаци на стареене.

Серум с витамин С

Серумите с витамин С дават допълнителен слой защита от слънцето. Всеки трябва да знае, че слънцезащитният крем не успява да блокира напълно UV лъчите, така че е хубаво да носите нещо под SPF крема си, за да неутрализирате свободните радикали, които се освобождават, а също и да помогнете при производството на колаген.

Хиалуронова киселина

Има редица прекрасни, хидратиращи продукти на водна основа с хиалуронова киселина, розова вода и антибактериален агент, които влияят чудесно на кожата. Хиалуроновата киселина нежно хидратира, а хлорхексидинът предотвратява пъпките, които все още могат да се появяват до 30-те години.

Слънцезащитен крем

Слънцезащитният крем не подлежи на коментар. Има толкова много формулировки, от които да избирате, така че нямате оправдание да не носите подобен продукт. За по-млада кожа се ориентирайте към цинков оксид и титанов диоксид, които създават приятен равномерен завършек и могат да причинят по-малко запушени пори.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама