5 бюти продукта, които всяка жена под 30 трябва да използва


5 бюти продукта, които всяка жена под 30 трябва да използва
Снимка: iStock/Guliver Images

След като духнете 25 свещички на тортата, не е изключено да започнете да забелязвате малки петна, подобни на лунички и микроскопични линии, които никога преди не сте виждали. Започвате да се чудите дали всичко е в ума ви, или кожата ви всъщност започва да се променя.

Истината е, че първите признаци на увреждане от слънцето обикновено се появяват през 30-те години, тъй като репаративните способности на кожата ви започват да отслабват – леки кафяви петна, пачи крак и повяхнал тен. Но тези промени всъщност са отражение на грижата през 20-те ви години. Това е кумулативен ефект - вредите ще се върнат, за да ви преследват до край.

За щастие, като предприемете навременни действия, можете да окажете значително влияние върху бъдещото здраве на кожата си. Дори не е нужно да разполагате с цял рафт бурканчета и тубички - тези 5 продукта са напълно достатъчни, ако ги използвате редовно.

5 УСПЕШНИ ЖЕНИ И ТЕХНИТЕ ЛЮБИМИ ПАРФЮМИ

Нежно почистващо средство

От почистващи гелове през звукови устройства до ексфолианти - ако използвате няколко такива продукта, кожата може да стане раздразнена и суха. Винаги е добра идея да имате нежно почистващо средство под ръка, особено сутрин, когато наистина трябва да почистите единствено натурални масла и продукта от предната вечер.

Ексфолиант

След като прехвърлите 20-те си години, може да започнете да виждате ранните признаци на увреждане от слънцето или тютюнопушене. Това изисква по-активна грижа. Има много невероятни киселини, които да използвате у дома веднъж седмично или на всеки две седмици, за да ексфолирате кожата.

Добавете продукти с ниски проценти AHA-BHA, млечна или 5% гликолова киселина към вашия арсенал за красота, за да преборите сухата кожа и първите признаци на стареене.

Серум с витамин С

Серумите с витамин С дават допълнителен слой защита от слънцето. Всеки трябва да знае, че слънцезащитният крем не успява да блокира напълно UV лъчите, така че е хубаво да носите нещо под SPF крема си, за да неутрализирате свободните радикали, които се освобождават, а също и да помогнете при производството на колаген.

Хиалуронова киселина

Има редица прекрасни, хидратиращи продукти на водна основа с хиалуронова киселина, розова вода и антибактериален агент, които влияят чудесно на кожата. Хиалуроновата киселина нежно хидратира, а хлорхексидинът предотвратява пъпките, които все още могат да се появяват до 30-те години.

Слънцезащитен крем

Слънцезащитният крем не подлежи на коментар. Има толкова много формулировки, от които да избирате, така че нямате оправдание да не носите подобен продукт. За по-млада кожа се ориентирайте към цинков оксид и титанов диоксид, които създават приятен равномерен завършек и могат да причинят по-малко запушени пори.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама