5 бюти тайни, които индустрията не иска да знаете


5 бюти тайни, които индустрията не иска да знаете
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че цената на даден продукт невинаги определя качеството на съдържанието. Още по-рядко пък се нуждаем от въпросния крем, например, защото основите на ефективната грижа обаче са прости и достъпни за всеки. Уви, не особено популярни, защото колкото повече знае една жена за правилната грижа, толкова по-малко продукти ще купува. А това вреди на бюти индустрията, разбира се. Ето кои са тайните, които производителите не искат да знаете.

1. Не използвайте ексфолианти, ако имате пъпки

Никога не посягайте към абразивни продукти за грижа за кожата (скрабове, гъби, електрически четки), ако имате акне. Това води само до по-сериозно възпаление. Дори заложете на деликатно почистване без сапун, за да намалите зачервяването и възпалението - вода и аспиринова паста върху пъпките ще сторят чудеса.

ЧЕСТИ ГРЕШКИ В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

2. Кубче лед бори сивкавия тен

Дерматологът от Санта Моника д-р Ава Шамбан съветва да търкате лицето си с кубче лед за няколко секунди, за да предотвратите повехналия и сивкав тен. Този прост трик стимулира циркулацията и кожата ви започва да сияе, без да нанасяте цял куп озаряващи продукти.

3. Масажът на лицето маха кръговете под очите

Оле Хенриксен препоръчва лимфодренажен масаж срещу кръгове под очите. Процедурата стимулира лимфния поток, кожата се изглажда и "торбичките" изчезват. А можете и да го правите у дома - не е трудно да се научите.

4. Съхранявайте правилно кремовете си

Не дръжте вашите бюти продукти в банята, защото топлият и влажен въздух ги кара да се развалят по-бързо, а и да развъждат бактерии. Кремовете за лице и маските, които не използвате често, трябва да се съхраняват в хладилника.

5. Забравете за локалните продукти за акне

Повечето кремове против пъпки съдържат бензоил пероксид, който изсушава кожата, влошава възпалението и увеличава производството на себум. Алкохолът действа по подобен начин, така че няма да се отървете от несъвършенствата. По-добре насочете вниманието си към салицилова или млечна киселина и почистващи маски с глина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама