6 козметични продукти, които НЕ сте знаели, че използвате грешно


6 козметични продукти, които НЕ сте знаели, че използвате грешно
Снимка: iStock/Guliver

Повечето жени притежават огромно количество бюти продукти. Различни шишенца и буркани седят на нашите рафтове и нощни шкафчета. Докато някои от тях ни харесват и ги използваме редовно, има и такива, които ни разочароват със своята неефективност. Понякога обаче причината не се крие в самия продукт, а в това, че го използваме неправилно. И така, реално не даваме шанс на козметиката да ни покаже на какво е способна. Ето и кои са най-грубите грешки при използването на някои кремове и лосиони.

1. Слагаме твърде малко количество слънцезащитен крем

Всеизвестен факт е, че слънчевите лъчи не са толкова полезни, колкото си мислехме преди. Ето защо всички започнахме да използваме кремове със SPF филтри. Повечето хора използват само 25-50% от необходимото количество. За да защитите напълно тялото на възрастен човек, е необходимо да нанесете около 30гр от крема.

5 НАЧИНА ДА НОСИТЕ РУЖ ТОВА ЛЯТО

2. Нанасяме крем за очи върху клепачите

Понякога приемаме нещата твърде буквално. Не трябва да прилагаме този продукт върху клепачите, а само в зоната на орбиталните кости.Също така, когато правите това, най -добре е да използвате безименния пръст, защото той е най-слабият от всички пръсти и шансовете, че ще натискате чувствителната кожа твърде силно, са сведени до минимум.

3. Нанасяме масло върху суха кожа

Много хора не обичат много да използват масла, защото оставят филм върху кожата. В действителност това е много лесно да се избегне - всичко, което трябва да направите, е да нанесете маслото на мокро. Благодарение на водата, маслата проникват по-добре в горния слой на епидермиса.

4. Слагате антиперспирант по всяко време на деня

Мислим си, че можем да използваме дезодоранти против изпотяване по всяко време на деня. Разбира се, това се оказва доста неефективно. Всъщност е по-добре да го направите вечер, преди да си легнете. Антиперспирантите са най -ефективни при контакт със суха чиста кожа, когато потните канали са по-малко активни.

5. Нанасяме различни продукти един след друг

Не бързайте да използвате козметика веднага след като измиете лицето си. Първо нанесете тоник и се погрижете за проблемните зони. Изчакайте 3-5 минути, за да може кожата да поеме всички полезни елементи.

6. Многократно използване на шийт маски

Маските за лице под формата на лист са изключително популярни днес, защото са чудесен начин да се поглезим, без да харчим много пари за козметик. Но е груба грешка да използвате една и съща маска няколко пъти, защото може да си докарате бактериална инфекция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама