5 ефективни продукта при кожа с пигментация


5 ефективни продукта при кожа с пигментация
Снимка: iStock

Използвайте тези активни съставки в грижата за кожата си, тъй като помагат за намаляване на пигментацията, производството на меланин и придават на кожата здрав блясък. С тях ефективно ще се справите с хиперпигментацията и петната.

Салицилова киселина

Помага за отпушване и намаляване на разширените пори, ексфолира мъртвите клетки на кожата, изглажда бръчките, изсветлява и изравнява тена на кожата и пигментацията.

Начин на употреба 

Нанесете 1-2 капки равномерно върху лицето си или върху засегнатата област два пъти седмично. Можете да използвате салицилова киселина с 5% Niacinamide серум за по-мощна комбинация.

Вижте още: С тези 5 храни ще върнете младежкия вид на кожата си

Витамин С

Витамин С освежава тена и изглажда текстурата, за да поддържа кожата ви сияйна и млада. Помага за намаляване на хиперпигментацията, петна от акне и тъмни петна.

Начин на употреба

Нанесете го сутрин след измиване на лицето и използвайте добър слънцезащитен крем върху него за здрава кожа.

Азелаинова киселина 

Азелаинова киселина е известна с това, че намалява появата на петна, белези, пигментация и акне, като същевременно помага за избледняване на кафяви петна и следи от акне.

Начин на употреба

Можете да добавите малко количество към вашия овлажнител и да го използвате два пъти на ден.

Ретинол

Известно е, че витамин А е една от най-ефективните съставки за подобряване на фините линии, изглаждане на бръчките, подобряване на тена на кожата, текстурата, лечение на пигментация, както и нивата на хидратация на кожата ви.

Начин на употреба

Използвайте количество с размер на грахово зърно върху почистено лице. Правете това вечер или просто го нанасяйте два пъти седмично, ако току-що започвате с ретинол. Нанесете обикновен овлажнител без никакви активни съставки, след като използвате ретинол, за да хидратирате кожата си.

Вижте още: Дерматолог съветва как да нямате суха кожа през зимата

Бадемова киселина 

Мек ексфолиант, който помага за стесняване на порите, премахва мъртвата кожа, за да разкрие сиянието, скрито под нея. Ревитализира повърхността на кожата и помага да се поддържа кожата хидратирана, като подготвя повърхността ѝ да приеме влага.

Начин на употреба

Когато започнете с киселини или активен серум, използвайте ги само два пъти седмично и проверете как кожата ви реагира на тях, преди да започнете да ги използвате ежедневно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама