5 вида чай, които се борят с бръчките


5 вида чай, които се борят с бръчките
Снимка: iStock/Guliver

За да имаме красива кожа, трябва много добре да се грижим за нея, а да я запазим свежа и млада е трудоемка задача. Храната, кояо приемаме е от важно значение за вида на нашата кожа и това да я предпазим  от ранната поява на бръчки. Начинът ни на живот също оказва влияние, а също така дали пушим, употребяваме алкохол, или пък много кофеин. Тук може да си помогнете много като приемате редовно чайове от:

Лайка

Чаят от лайка е много благоприятен за здравето на кожата, запазвайки красивия ѝ вид. Лайката притежава много противовъзпалителни свойства, подобряващи работата на веществата в клетките, като извеждат от тях вредните токсини.

Глухарче

В глухарчетата има богато съдържание на много антиоксиданти, борещи се със свободните радикали в организма. Те влияят върху по-бързото стареене на кожата и появяването на първите бръчки. Чаят от глухарче ще опъне вашата кожа и ще я подмлади.

Мента

Чаят от мента има доста благоприятни свойства върху човешкия организъм, особено върху кожата. Ментата се съдържа в много козметики против бръчки и стареене на кожата. Добре е да приемате ментов чай всекидневно, като и вътрешно ще ви помогне да премахне токсините и мъртвите клетки, стимулирайки растежа на нови такива.

Маточина

Чай от тази полезна билка ще бъде доста полезен, ако имате мазна кожа, понеже влияе на подтискането на свръхсекреция на себума в клетките. Така се намалява образуването и събирането на вредните бактерии, които предизвикват възпаления и по-бързо стареене на кожата. Хубаво е чай от маточина да се приема по два или три пъти седмично, ако искате да получите ефект.

Коприва

Чаят от коприва е много богат на антиоксиданти. Минералите, съдържащи се в растението помагат кожата ви да бъде гладка и с приятен тен и външен вид.

Така, ако се научите да приемате тези видове чай всекидневно, това ще помогне много да забавите процеса на стареене на вашата кожа и ще усетите положителни резултати, още в първите дни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама
Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама