Предметите в дома ни, които състаряват кожата


Предметите в дома ни, които състаряват кожата
Снимка: iStock/Guliver

Добре известно е, че за да поддържате красотата си, трябва да водите здравословен начин на живот и да следите с какво се храните. Дори такива мерки обаче не гарантират, че кожата ви няма да започне да старее по-рано, отколкото би трябвало. Работата е там, че в къщите ни има вредни за нея неща. Използваме ги всеки ден, без да знаем, че влияят негативно на външния ни вид.

Калъфки за възглавници

Според дерматолозите една от причините за появата на бръчки по лицето са памучните калъфки за възглавници. Факт е, че по време на сън лицето ни се търка във възглавницата и кожата се "прищипва" в неестествени позиции, неспособна да се изправи. Копринените калъфки за възглавници могат да решат проблема. Кожата няма да се придържа към гладката материя и освен това ще диша, тъй като коприната има по-добра въздушната пропускливост.

Препарати

Вероятно всеки знае, че трябва да използвате гумени ръкавици, когато боравите с почистващи препарати. Мнозина обаче пренебрегват това правило и мият чиниите с голи ръце. Многобройни проучвания отдавна са доказали, че препаратите изсушават кожата, като унищожават липидната ѝ бариера, което я кара да се напуква с течение на времето и да старее преждевременно.

5 НАЧИНА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА БРЪЧКИТЕ

Микровълнова печка

Mикровълновите печки не са вредни за хората. Но само при условие, че са изправни. Според изследване на Световната здравна организация повредата или замърсяването им може да доведе до изтичане на микровълни. На първо място, трябва да наблюдавате механизма за заключване на вратата. Освен това не поставяйте в електроуреда замразени ястия. Тези храни са богати на транс-мазнини и холестерол, които са вредни не само за сърцето, но и за лицето ни.

Нагреватели и радиатори

През студения сезон нивото на влажност в домовете ни може да спадне до 20%, което съответства на това да сме в пустинята. Всичко е по вина на отоплението и евтините нагреватели - те изсушават въздуха много. Според експертите подобни състояния допринасят за бързата поява на бръчки. За да предотвратите това, използвайте овлажнител, когато е възможно.

Екраните в дома ни

Вредни лъчи се произвеждат от екраните на нашите смартфони, компютри, телевизори и други устройства. Според дерматолозите синята светлина, излъчвана от тях, може да накара кожата ни да остарее по-бързо.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама
Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама