6 начина да стегнете отпуснатата кожа


6 начина да стегнете отпуснатата кожа
Снимка: iStock/Guliver

Отпуснатата кожа може да бъде наистина доста досаден проблем, с който се сблъскваме, докато годините се трупат. Нашето тяло по естествен път започва да губи протеините, отговорни за еластичността на кожата, но някои фактори, като излагане на слънце, могат да ускорят този процес. Освен това, въпреки че отслабването изглежда като нещо прекрасно и здравословно, ако го правим неправилно, също може да навреди и на кожата ни. Ето няколко начина, с които можете да върнете еластичността на отпуснатата кожа.

1. Масажирайте зоната

Масажът подобрява притока на кръв и стимулира фибробластите - клетки, които помагат за производството на съединителна тъкан. Нещо повече, проучване показа, че използването на антиейдж крем, заедно с масаж, прави ефекта много по-видим. Просто масажирайте проблемната зона бавно и с кръгови движения няколко пъти седмично.

2. Използвайте хранителни добавки

- Колаген - подободрява нивото на хидратация на кожата и намалява стареенето на кожата.

- Витамини А, С, D и Е - помагат за намаляване на увисването на кожата.

6 ТРИКА, С КОИТО ЩЕ ИЗГЛАДИТЕ ЛИНИИТЕ НА ВРАТА

3. Правете силови тренировки

Когато правите твърде много кардио упражнения, има вероятност да загубите част от мускулната маса, заедно с мазнините, и това да доведе до отпусната кожа. Затова е хубаво от време на време да посягате и към тежестите.

4. Практикувайте йога и пилатес

Както йогата, така и пилатесът са много щадящи, но ефективни възможности за поддържане на мускулите силни и тонизирани.

5. Избягвайте драстичните диети

Винаги трябва да отслабвате постепенно, защото, когато губите мускули заедно с мазнините, получавате много по-отпусната кожа. Идеалният вариант е да сваляте не повече от 1 до 2 килограма на седмица, за да предотвратите увисването на кожата си.

6. Пийте вода

Сухата и дехидратирана кожа се набръчква много по-лесно. Ето защо е много важно да пиете достатъчно вода, за да поддържате еластичността на кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама