6 трика, с които ще изгладите линиите на врата


6 трика, с които ще изгладите линиите на врата
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки че шията е една от частите на тялото с най-чувствителна кожа, много често пренебрегваме грижите за нея. В резултат на това се появяват малки линии, които с напредването на възрастта стават все по-дълбоки и започват да ни състаряват. Затова днес ще ви представим няколко лесни трика, с които можете да заличите белезите на времето.

1. Използвайте телефона и компютъра си правилно

Може да прекарваме часове, гледайки екраните на телефоните си и в резултат на това понякога изпитваме болка в гърба, а много често се появяват и линии на врата поради това повтарящо се движение. Затова настройте компютъра си да е точно пред очите ви, посредством стойка за лаптоп, например. Що се отнася до телефона – дръжте го изправен, а не се навеждайте надолу.

2. Използвайте специални приложения

Има приложения за Android и iPhone, които ви дават незабавна обратна връзка за стойката ви и така може да промените позицията на главата си. По този начин всеки път, когато получавате известия, ще имате шанса да се борите с фините линии още по-ефективно.

КАК НИСКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ПРОМЕНЯТ КОЖАТА НА ЛИЦЕТО

3. Полагайте същите грижи като за лицето

Използвайте почистващ препарат, който е подходящ за вашия тип кожа. Когато нанасяте крем или серум върху лицето си, не пропускайте и шията.

4. Ексфолирайте деколтето редовно

Да, там кожата е много чувствителна, но се нуждае от внимание, за да се освободи от мъртвите кожни клетки. Не правете тази процедура агресивно, но пък бъдете редовни – поне веднъж седмично.

5. Използвайте ретиноиден крем

Ретиноидните кремове са добър помощник в борбата със стареенето и бръчките. 2% е най-високата концентрация, която можете да използвате, но ние ви препоръчваме да стартирате по схема с по-малък процент и на 2 дни.

6. Правете упражнения за врат

Специалистите препоръчват да правите йога за лице в продължение на 30 минути всеки ден в продължение на поне 5 месеца, за да получите добри резултати. Друг вариант е да масажирате зоната с гуа-ша камък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама