6 начина да стегнете кожата си след отслабване


6 начина да стегнете кожата си след отслабване
Снимка: iStock/Guliver

Почти всяка трета жена иска да се раздели с няколко килограма, натрупани или заради бременност, или следствие на някакво хормонално нарушение, или просто от добър апетит. Но дори когато това се случи, рядко сме доволни от крайните резултати. Защо? Заради отпуснатата кожа, която съпровожда всяка загуба на килограми. Затова днес ще ви споделим 6 професионални съвета как да стегнете кожата си.

1. Поддържайте спалнята хладна

Вярвате или не, трябва да започнете с качеството и количеството на съня си, защото това се отразява на здравето и кожата ви. Има 4 основни неща, които трябва да знаете:

- Спалнята трябва да е възможно най-тъмна

- Да е хладна, като най-добрата температура е 18,3 градуса. Ако ви е студено, по-добре е да използвате повече одеяла, отколкото да пускате климатик или парно.

- Не яжте в рамките на 2 часа преди лягане.

- Не използвайте телефон, докато лежите в леглото.

НОВ БЮТИ ТРЕНД: ЛИФТИНГ С МЕЗОКОНЦИ

2. Използвайте кремове с ретиноиди

Стягащите кремове могат да помогнат на кожата ви да изглежда по-млада, но не забравяйте, че трябва да ги прилагате редовно. Най-доброто решение е да използвате ретиноиден крем за уплътняване на кожата, който увеличава множенето на кожните клетки.

3. Разхождайте се по 40 минути всеки ден

Поддържането на физическа активност е добре за вашето настроение. Това поддържа метаболизма ви и насища клетките с кислород. В резултат на това качеството на кожата ви се подобрява.

4. Правете масаж с бадемово масло

Бадемовото масло успокоява сухата кожа, като същевременно засилва тонуса на кожата. Използвайте го в комбинация с вендузи, за да удвоите ефекта.

5. Използвайте стреч фолио

Увиването със стреч фолио е доста популярно, особено по време на тренировка. Разбира се, уверете се, че пиете достатъчно вода и не прекарвайте така повече от 30-90 минути.

6. Проверявайте холестерола и кортизола си

Когато нивото на холестерол е твърде ниско, липидната бариера започва да се разрушава и кожата губи по-бързо влагата. Кожата ви трябва да бъде хидратирана, за да е по-стегната. От друга страна, високите нива на кортизол изтъняват епидермиса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама