Забравете за чупливите нокти. Ето как


Забравете за чупливите нокти. Ето как
Снимка: iStock/Guliver

Ръцете са едно от първите неща, които хората забелязват в една жена. Поради тази причина е хубаво да се грижите за тях, за да изглеждат безупречно. Ако ноктите ви не са в добро състояние, може би допускате някои генерални грешки, които увреждат нокътната плочка. Приготвили сме няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да подобрите състоянието на ноктите си.

1. Не ги гризете

Това е основният проблем на много жени. Kолкото повече гризете ноктите си, толкова по-неравномерно започват да растат. Поради тази причина ви препоръчваме да спрете с този лош навик - така не само вредите на ноктите си, но също така е изключително грозно. Когато ги гризете, ги предразполагате към чупене и ги правите слаби и чувствителни.

2. Масажирайте ноктите си всеки ден

Масажът подобрява кръвообращението, както при кожата, така и при ноктите. Колкото повече ги масажирате, толкова по-добро ще е кръвообращението. Използвайте крем или лосион всяка вечер преди лягане. След няколко дни ще забележите колко бързо ще започнат да растат.

3. Не се лакирайте постоянно

Голямото количество химикали в лаковете отслабват ноктите. От време на време си давайте почивка - без лакиране. Разбира се, може да нанасяте заздравител или масла за подхранване.

4. Оформяйте ноктите си правилно

Нашият съвет е да заложите на овална или правоъгълна форма. Ако оформяте ноктите си правилно, те ще изглеждат добре. Също така не трябва да ги пилите прекалено енергично, защото по този начин ги наранявате.

5. Приемайте витамини за нокти

Намерете витамини, които съдържат силиций. Този елемент е от огромно значение, защото балансира количеството на калция и магнезия в организма, а това от своя страна подобрява здравето на ноктите. Осигурете на тялото си нужното количество силиций, за да изглеждат ноктите ви перфектно. С годините, количеството му в организма намалява, затова трябва да започнете да го приемате чрез хранителни добавки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама