Ето как правилно да се грижите за ноктите си


Ето как правилно да се грижите за ноктите си
Снимка: iStock

Както кожата и косата, така и ноктите се нуждаят от специални грижи, за да останат красиви. С няколко лесни стъпки можем да запазим тяхната здравина и блясък или да ги възвърнем, в случай, че са ги загубили. Как да се грижим за тях?

Хидратацията отвътре е също толкова важна, колкото и отвън. Консумирайте много храни и напитки, които са естествени хидратанти. Ако обичате здравословните и освежаващи напитки, не пропускайте кокосовата вода, която е идеален хидратант и се грижи за красотата отвътре. Дехидратацията на организма е една от основните причини за чупливостта на ноктите.

Използвайте етерични масла в грижа за здравето на ноктите. За да подхраните и омекотите кожичките около ноктите, правете чести масажи с масло от бадеми и масло от жожоба. Те ще помогнат за рехидратирането им и за растежа на здрави и красиви нокти.

Носете ръкавици. Не забравяйте в студеното време да излизате с ръкавици. При домакинската работа също носете домакински ръкавици, които ще предпазят ноктите ви от счупване, прекалена влага и вредното въздействие на препаратите за почистване.

Консумирайте много плодове и зеленчуци. Те са богати на витамини и минерали, важни за красотата на ноктите. Освен етеричните масла, използвайте за масаж и витамини А, Е и К. Те не само ще подхранят кожата ви, но и ще осигурят допълнителна защита. Бихте могли и да използвате серум за по-бърз растеж на ноктите.

Ако ноктите ви са придобили по-жълт вид, това не винаги се дължи на лака за нокти, който нанасяте. Може да означава, че им липсва кислород. Затова по-често ги оставяйте без покритие, за да дишат.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама