Как да носите опушен грим през пролет 2024 (СНИМКИ)


Как да носите опушен грим през пролет 2024 (СНИМКИ)
Снимка: Instagran

Класическото опушено око напоследък преживява трансформация и на модния подиум, и на червените килими. Затова днес ще ви представим как да носите новите тенденции в този иначе драматичен грим.

Вижте още: 5 звездни гримьори и техните топ трикове за пролетен грим (СНИМКИ)

Плътна долна линия

Всичко в грима на шоуто на Tom Ford FW24 беше това, което очаквахме от марката – знойно, секси и лесно за носене. Моделите носеха три итерации на класическия опушен грим, използвайки новите палитри на бранда. Цветът беше нанесен като ореол върху окото чак до веждите във външните ъгли, като драмата се подсили с дефиниращ черно по линията на долните мигли.

Едноцветно опушване

Матовите черни сенки за очи често могат да се отклонят в остаряла и демоде територия, така че знаменитият гримьор Violette използва кобалтово-син нюанс за по-младежки ефект. „Всичко, от което се нуждаете, са два пръста и една клечка за уши за почистване отдолу. Започвам с потупване на сенки за очи по целия клепач с безименния си пръст. След това използвам средния си пръст, за да размажа ръба и да избегна очевидни линии.“

Вижте още: 5 грим трика за перфектна кожа от гримьора на Бионсе (ВИДЕО)

Вечерна класика с неочакван край

Професионалната тайна на този туист на класическата техника е в наслагването на цвят. Въпреки че аматьорският подход е да се използва само един тъмен нюанс, за да се създаде ефектът на опушване, експертите първо прилагат различен нюанс или текстура като основен слой отдолу – изберете от сатенено ярко розово, метален бронз (а ла Рийз Уидърспуун на наградите SAG), или дори сребрист блясък. Този изпъкнал цвят и контрастираща текстура не само подсилва черното, тъмносиньото или индигото, нанесени отгоре, но също така прави цвета да изглежда триизмерен, а не плосък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама