Как правилно да почиствате различните видове четки за коса


Как правилно да почиствате различните видове четки за коса
Снимка: iStock

Всички знаем колко е важно да почистваме четките си за грим. Въпреки че необходимостта от почистването на тези уреди е огромна, същото важи и за вашите четки за коса и гребени. Замисляли ли сте се какво може да се задържа там? Повярвайте, не правите никаква услуга на косата си, ако се решете с мръсна четка. Ето как да почистите тези аксесоари.

Вижте още: Бюти пробив: Учени разбраха какво предотвратява акнето

1.Четка с естествен косъм

Четките с естествен косъм са задължителни за всички, които се надяват на страхотен блясък. Те най-често са с косъм от глиган, което ги прави може би един от най-предизвикателните видове за почистване, тъй като продуктите се ”утаяват” в процепите. Трябва да поставите четката в купа с топла вода с малко шампоан. Използвайте пръстите си, за да почистите добре навсякъде. След като сте готови, поставете четките върху кърпа, за да изсъхне за една нощ.

2. Четка с пластмасови зъбчета

Този вид е най-лесен за почистване. Всичко, което трябва да направите, е да издърпате останалите косми, а след това с четка за зъби, потопена в топла сапунена вода, да изтъркате натрупванията.

3. Кръгла четка

Кръглите четки могат лесно да се хванат за косата, което ги прави идеални за оформяне на косата, но премахването на космите от тях може да се окаже доста сложно. Най-добрият начин за почистване на кръгла четка е да използвате ножица, за да изрежете всички заплетени косми. След това поставете четката във вода с някакъв алкохол (спирт).

4. Гребен

Тъй като гребените обикновено са направени от пластмаса, те са много лесни за почистване. Просто ги потопете в гореща вода, за да отмиете натрупванията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама