Какво е да бъдеш италианка по душа


Какво е да бъдеш италианка по душа
Снимка: iStock/Guliver

В Италия на почит винаги е била красотата – от зашеметяващата архитектура на сградите, през величието на природата, дързостта на модата, неподражаемостта на изкуството, та чак до вкуса на храната… Напълно очаквано и жените в тази средиземноморска страна са не просто синоним на красота, ами и на стил и щастлив живот! Италианките са известни с това, че обичат да се грижат за себе си, имат самочувствие и знаят колко сладък и безгрижен реално може да бъде животът (ако си го направиш сама такъв).

Сигурни сме, че и вие поне веднъж сте си задавали въпроса – как го правят? Ако трябва да ви отговорим честно, то следва да кажем – с лекота! С лекота обаче за тях, защото от съвсем малки момиченца са отгледани и възпитани с този модел. И все пак не е невъзможно да пренесем италианското спокойствие и ритуалите за красота и в нашето ежедневие. Какви са тайните, как не се пълнее от паста и къде е ключът към спокойствието ви споделяме в следващите редове…

Доверяват се на познатото

Италианките не са от типа жени, които ще прекарат часове наред в YouTube, гледайки видеа, свързани с най-новите тенденции сред продуктите за красота. Те се придържат към натуралните продукти и рутината, която следват от години. Последователността и максимално натуралните съставки са ключът към добрия вид на кожата им. А всичко, което им е нужно, често намират в кухнята си!

Не могат без зехтин

Зехтинът не просто е в центъра на италианския живот, ами имаме чувството, че е и в кръвта на италианците. Уникалното му действие е всеизвестно и то далеч не свършва до пределите на кухнята, тъкмо обратното – оттам започва, а италианките му намират широко приложение буквално навсякъде. Маслото от маслини е верен помощник в грижата за красотата – то освежава лицето и предотвратява появата на признаците на суха кожа, придава блясък на косата и подпомага зарастването на рани. Още ли не сте склонни да оставите бутилка зехтин на тоалетката си или в шкафчето в банята? Бързаме тогава да ви кажем, че една от най-известните италианки – София Лорен, многократно е възхвалявала зехтина и е споделяла, че той е един от незаменимите продукти в грижата за лицето й. Няма как да не вярваме на нея, нали?

Уважават кафето… под всякаква форма!

Кафето в Италия е изкуство. От правенето до пиенето! Освен обаче в един от символите на страна си италианките са избрали да го включат и в грижата за кожата. Стане ли дума за ексфолиране, те не залагат на скъпи козметични продукти, а на нещо съвършено просто и натурално – смес от утайка от кафе и кокосово масло. Толкова! Фините частици на кафето отстраняват мъртвата кожа, а кокосовото масло – хидратира. И това е повече от достатъчно!

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама