Скритите признаци, че косата ви има нужда от подхранване


Скритите признаци, че косата ви има нужда от подхранване
Снимка: iStock/Guliver

Нашето тяло се нуждае от протеини, за да остане здраво. По същия начин косата ни се нуждае от протеини, за да остане силна. Естествената коса се състои от здрави, влакнести протеини, наречени кератин, които ѝ помагат да бъде здрава. Установяването, че косата има нужда от овляжняване и подхранване не е толкова трудно. Може обаче да не сте сигурни дали косата ви се нуждае от протеин. Но защо косата ви се нуждае от ретекстура на протеини на първо място?

4 знака, които казват, че коата ви се нуждае от подхранване:

ЗНАК 1: Косата е силно пореста

Разрошена, суха и груба коса - всичко това е резултат от силно пореста коса. Порестата коса има пролуки и разкъсвания в нишките, което я прави по-податлива на увреждане. Това кара косата да абсорбира твърде много вода, което води до заплитане, къдрене или загуба на цвят. Тези празнини в нишките на косата трябва да бъдат третирани с протеин, подхранване на косата с основни протеини, запечатване и укрепване на тези празнини за по-нататъшно оформяне.

ЗНАК 2: Засилено чупене

По естествен начин можем да загубим до 100 косъма на ден. Ако обаче губите повече коса, която не е от корена, може би има проблем с протеините и трябва да обърнете внимание. Причините за падането на косата могат да бъдат много: хормонални промени, стрес, лекарства, недостиг на витамини и т.н., от решаващо значение е да се анализира внимателно какво не е наред. Третирането на косата с протеин може да помогне за предотвратяване на ненужния косопад.

6 НЕПОДОЗИРАНИ ПОЛЗИ ОТ ШИПКОВОТО МАСЛО

ЗНАК 3: Загуба на еластичност

Освен протеините, влагата е от решаващо значение за качеството на косата. Но твърде многото влага може да има лоши последствия. Това може да доведе до загуба на еластичност, което отново е нездравословно! Трябва да има оптимален баланс между протеини и вода в косата ви. Естествената, здрава коса ще се върне в първоначалното си състояние след разтягане, но ако косата ви не го направи, може да ѝ липсва сила.

ЗНАК 4: Лепкава при докосване

Ако косата ви е подложена на химическа обработка твърде често или е претърпяла прекомерно увреждане, това води до усещане за лепкавост. Когато вътрешната система на косата ви е отслабена, усещането й става неприятно.

Дали протеинът ретекстурира това, което иска косата ви? Свържете се с  най-добрите салони за най-добрите решения за коса. Проектът Салон предлага широка гама от услуги за грижа за косата, включително кератинова ретекстура. Запазете своя час в нашия фризьорски салон още днес!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама
Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама