Тези знаци издават, че незабавно трябва да смените парфюма си


Тези знаци издават, че незабавно трябва да смените парфюма си
Снимка: iStock

Парфюмът е визитната картичка не само на жените, но и на мъжете. Ароматът е най-силно "оръжие" на жената. Затова изборът на подходящ парфюм е нещо, което не трябва да се прави импулсивно. Дори ако сте харесали даден аромат в магазина, това не означава, че той е подходящ за вас. Неподходящата миризма е в състояние не само да развали настроението ви, но и да причини главоболие или да предизвика алергична реакция. 

Това са знаците, които издават, че даден парфюм не е подходящ за вас.

1. Продължавате да го усещате дори 15-20 минути след нанасянето му

Първият знак, че избраният парфюм не е подходящ за вас е, че продължите да усещате неговото ухание дори 15-20 минути след нанасянето му. През това време човешкият нос свиква с всеки аромат. Но ако това не се случи, много скоро тази миризма ще започне да ви дразни и да я приемате като натрапчива. 

ЛЮБИМИТЕ ПАРФЮМИ НА ХОЛИВУДСКИТЕ ЗВЕЗДИ

2. Кихате всеки път, когато го използвате

Звучи ли ви познато? Това означава, че имате алергия към някои от компонентите на ароматната течност и е по-добре да се откажете от нея, отколкото да правите експерименти с тялото си.

3. Той не отговаря на стила ви на обличане

Тесни дънки, маратонки и суичър - тази визия определено не се съчетава с пикантен ориенталски или женствен аромат. Странен дисонанс, нали?  Когато избирате нов парфюм, винаги се съобразявайте със стила си на обличане.

4. Ароматът му е различен върху кожата ви

Много производители на парфюми са възмутени от факта, че техните творения се тестват върху хартиени лентички. Под въздействието на телесната температура и естествения аромат на кожата, парфюмите миришат различно, когато са върху нея. Затова, за да не сбъркате с избора си, никога не купувайте парфюм веднага - напръскайте го върху кожата си и излезте от магазина. Ако ароматът му ви харесва дори час след нанасянето, тогава може да бъдете сигурни, че сте направили правилния избор.

НА КОИ МЕСТА ДА ПРЪСКАТЕ ПАРФЮМ И НА КОИ НЕ

5. Ароматът му не е подходящ за сезона

Друга причина, поради която може би не се чувствате добре с парфюма си е, че той не съответства сезона. През зимата парфюмите с подчертани морски и цитрусови нотки могат да бъдат досадни, по - добре е да изберете "топли" акорди - ориенталски, пудрени, флорално-ориенталски. И обратно, през лятото такива миризми са твърде "задушаващи'.

6. Оплаквате се от чести главоболия без очевидна причина за тях

Силните аромати могат да причинят главоболие. Така че, ако сте започнали да забелязвате подобни симптоми, по-добре се откажете от парфюма, който използвате.

7. Изпитвате умора

Ако парфюмът ви се струва доста приятен в началото на деня, но до вечерта ви се струва твърде натрапчив, вероятно не ви подхожда.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама