Защо трябва да се сбогуваме с идеята за „плажно тяло”


Защо трябва да се сбогуваме с идеята за „плажно тяло”
Снимка: iStock

По време на плажния сезон много жени изпитват психически натиск да направят нещо по отношение на тялото си. Снимки, видеоклипове, публикации и статии предлагат идеалният образ на лятно тяло - за предпочитане слабо и тонизирано, с приятен слънчев загар, без целулит, стрии, лунички и пигментни петна. Стигмата за теглото, която идва заедно с горещото време, може да повлияе негативно на нашето психично здраве и самочувствие и няма да е изненада, ако се почувстваме разочаровани, че не сме постигнали това „перфектно лятно тяло”.

Истината е, че „плажно тяло“ е всяко тяло на плажа и всички трябва да сме свободни да се забавляваме целогодишно, без натиск. Ето защо трябва да се сбогуваме с този досаден израз.

7 ОПАСНИ СЪВЕТА, КОИТО ДА НЕ КОПИРАТЕ ОТ БЮТИ БЛОГЪРКИТЕ

1. Не е нужно да изглеждаме по определен начин, за да се насладим на лятото

Концепцията за „плажно тяло“ е ментален капан, който може да ни наложи нереалистични очаквания. Идеята за перфектната лятна визия създава илюзия, че трябва да изглеждаме по определен начин, за да правим определени неща, тоест трябва да сме в най-добрата си форма, за да облечем бански и да се наслаждаваме на лятото. Когато тази цел не е постигната, това води до разочарование, тревожност или дори отказ от забавление под измислени предлози.

2. Много хора злоупотребяват с израза, предлагайки диети и тренировки

Това, което трябва да осъзнаем, е, че трябва да се грижим за телата си през цялата година и основната ни цел трябва да бъде здраве и сила - както физически, така и психически, а не изглеждаме по-добре на плажа. Реалистични и здравословни цели - това е, от което се нуждаем.

3. „Плажното тяло” изисква много, но не и любов към себе си

Вместо да популяризираме имиджа на стегнати, 20-годишни тела с плочки, трябва да преминем към позитивно мислене на тялото. Това означава да оценим собственото си тяло, да се насладим на обличането му и да осъзнаем, че то не е нещо „сезонно”, което можем да променяме както си искаме, за да се впишем в нечий стандарти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама