5 модни тенденции, с които сме готови да сe сбогуваме тази есен (СНИМКИ)


5 модни тенденции, с които сме готови да сe сбогуваме тази есен (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Ако изминалата година е доказала нещо, то е, че предвидимостта е илюзорна – особено що се отнася до модните тенденции. От възхода на спокойния лукс и ленените панталони до каубойските ботуши, модата сякаш следва максимата - „Един ден си на мода, а на следващия си изритан“. И тъй като очакваме с нетърпение есенната мода, решихме да споделим тенденциите, които ще виждаме все по-рядко и с които сме готови да се сбогуваме за есен 2023.

Вижте още: 6 дрехи от есенния гардероб, в които си струва да инвестирате (СНИМКИ)

1. Барбикор

Завръщането на розовото Барби беше тренд от доста време (благодарим ти, Грета Геруиг). Честно казано, ярко розовото може да е било единственото нещо, по-горещо от времето това лято. И макар да не очакваме розовото да се появи някъде скоро, особено около Хелоуин, Barbiecore се чувства като тенденция, характерна за лятото. Ако все пак розовото въртележка говори на вашето вътрешно дете, опитайте меки, приглушени или прашни розови тонове, когато започнем да преминаваме към есента.

2. Клъчове

Настоящата вълна от вечни клъч чанти започна своето завръщане в началото на 2023, като издания като Vogue и Who What Wear предричаха техния възход, а аксесоарът без дръжки се задържа оттогава. И докато обожаваме нашите клъчове през летните месеци, дойде време за по-практични неща под формата на чанти с дръжки. Независимо дали жонглирате с няколко деца с милион и една играчка или просто искате да заровите ръцете си в топли джобове, идват хладните есенни дни, а с тях и новите модели чанти!

3. Тренчкоти

На гърба на модните икони като Алекса Чънг до кралски особи и знаменитости като Кейти Холмс и Кейт Мидълтън, тренчкотите изживяват своя момент всяка есен, защото са класически. Въпреки че не вярваме тази част от капсулния гардероб да изчезне напълно (наистина е вечна), виждаме, че се охлажда заедно с температурите. Всъщност по-късите якета ще станат най-добрият класически избор на връхни дрехи за 2023 г.

4. Овърсайз

Годината беше 2022 и видяхме гигантски кройки в челните редици на пролетната визия на всяко момиче - анцузи, колосален блейзър и маратонки New Balance, прекалено големи копчета и широки дънки. Широкият външен вид, който взехме назаем от гардероба на бащите ми, се чувства пресилен и уморен през 2023 г. Вместо това , ние възприемаме минималистични силуети, каквито видяхме на подиумите през пролет 2023 и които съчетават спокойния стил, който обичаме, с по-изтънчена кройка, която е остра, но и лесна.

5. Официални елеци

През пролетта и лятото на 2023 костюмите с елеци навлязоха в социалните мрежи, а оттам и във визиите на инфлуенсъри, знаменитости и модели като Джиджи Хадид и Кендъл Дженър. И въпреки че винаги трябва да носите това, което ви кара да се чувствате добре, ние ще запазим нашите ленени елечета до следващата пролет и ги заменяме с горнища с пеплум от ранните модели, според прогнозите на модните редактори.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама