6 грешки, които всички допускат, когато носят дънки


6 грешки, които всички допускат, когато носят дънки
Снимка: iStock

Леви Щраус изобретява дънките през 1871 година. Оттогава тази дреха е преминала през много трансформации и се е превърнала в неразделна част от живота на почти всеки човек по цял свят. И всеки гардероб вероятно е дом за поне 2-3 чифта. Но ето какви грешки допускате най-често, когато носим дънки.

1. Комбинирате с деним в същия цвят

Монохромните тоалети са актуални и затова можете спокойно да комбинирате с дънкови ризи и якета. Но различните нюанси създават контраст и правят външния вид по-сложен.

2. Носите прав модел с грешна дължина

Дънките с права кройка са универсален елемент от гардероба. Класическият модел трябва да достига до глезена. Прекалено дългите крачоли могат визуално да накарат краката да изглеждат масивни и пълни.

4 ХИТ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ ОБУВКИТЕ ЗА ЕСЕН 2021

3. Избирате грешна талия

Височината на талията, тоест разстоянието от горния шев на дънките до шева между краката, влияе значително върху това как самият панталон изглежда. Струва си да се вземат предвид особеностите на тялото и дължината на торса. Например, дори дънките с висока талия може да са недостатъчни за висока жена с дълъг торс и в този случай те ще застанат по грешен начин между краката.

4. Пъхате ги в тесни ботуши

На първо място - трябва да изберете тесни дънки или джегинс, когато ги пъхате в ботуши. По-хлабавите модели създават неподходящи гънки на коленете. Второ - изберете ботуши тип чизми, а не такива, които прилепват плътно по прасеца.

5. Дърпате нагоре дънките със средна талия

Високите дънки са модерни от няколко години - те изглеждат стилни и са удобни за носене. Ако обаче имате любим чифт със средна талия, не ги дърпайте до пъпа, защото това образува брич на бедрото и лош изглед между краката.

6. Залагате на тесни дънки, които са твърде дълги

Тесните дънки с навит долен ръб на глезена изглеждат малко остарели. Затова избирайте модели с дължина до кокалчето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама