6 стилни съвета назаем от ослепителната Анджелина Джоли


6 стилни съвета назаем от ослепителната Анджелина Джоли
Снимка: Getty Images

За много хора Анджелина Джоли е много повече от просто талантлива актриса. Всички неща, които прави, за да промени света към по-добро, доказват, че тя наистина има златно сърце. Но освен безкористния си ангажимент към филантропията, тази прекрасна жена има и безпогрешен вкус. Независимо дали пристига на наградите Оскар, или просто се разхожда по улицата, тя винаги изглежда невероятно и определено можем да научим един-два урока от стила ѝ.

1. Токчета в телесен цвят

Анджелина Джоли често избира обувки в нюд нюанси, било то бежови обувки на висок ток, които съчетава с вечерни рокли или удобни чехли, които носи на почивка. Трикът е прост, но гениален: Телесните обувки визуално правят краката по-дълги, съчетавайки се с цвета на кожата ви.

2. Грим без експерименти

Любимите техники за грим на Анджелина Джоли са тънка очна линия с крила, леко опушени очи, невероятно дълги мигли и здрава, блестяща кожа. Що се отнася до червилото, нейните характерни цветове са алено червено, ягодово червено, ярко розово и коралово. Комбинацията от блестяща кожа, червени устни, опушени очи и леко небрежна коса съставляват емблематичния стил на Джоли.

3. „Сериозно” обличане

Анджелина Джоли е истинско вдъхновение, когато става въпрос за “power dressing”, тоест обличане, което помага на жената да утвърди своя авторитет в бизнеса, професионалните и политическите сфери на живота. Джоли знае как да направи правилното впечатление в света на властта. За да постигне целите си, актрисата залага на елегантни поли и панталони, съчетавайки ги с минималистични аксесоари.

4. Допълващи и логични бижута

В ежедневието и за бизнес събития Джоли обича да носи елегантни и минималистични обеци, но когато става дума за червения килим, тя обича да обръща главите с нещо наистина впечатляващо. Най-често това са издължени обеци, които подчертават формата на очите ѝ и правят шията ѝ да изглежда още по-дълга. През 2009 г. актрисата успя да изпъкне с гигантски крушовидни изумрудени обеци за Оскарите.

5. Черни, бели и пастелни дрехи

Другата тайна на Джоли да бъде истинска модна икона е цветът на дрехите, които носи. Рядко залага на ярки и наситени цветове, за сметка на черно-белите класики или комбинации от сиви, бежови и пастелни цветове. Тези нюанси подчертават естествената красота на Джоли, без да я „задушават”.

6. Перфектната вечерна рокля

„Гръцка богиня“ вероятно е метафората, която може да опише любимия модел на Джоли. Актрисата често избира дълги рокли, които правят силуета ѝ още по-строен. Това са рокли с ампирна талия, едно рамо и наслагвания от чист шифон. Ако погледнем външния вид на червения килим на Джоли през годините, ще видим голямо разнообразие от материи и цветове, но силуетът на „гръцка богиня“ винаги е бил на лице.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама