8 дрехи, които си струва да купите в по-голям размер


8 дрехи, които си струва да купите в по-голям размер
Снимка: iStock

Вероятно ви се е случвало - отивате в мола, за да купите нещо конкретно, но в крайна сметка си тръгвате с куп други дрехи, които никога не сте имали намерение да купите. Нещо ви грабва окото, пробвате го, размерът е правилен и плащате. Но наистина рядко се замисляме как този елемент от облеклото ще се държи по време на носене и пране. Ето обаче кои са дрехите, които си струва да купите с размер по-голям, за да избегнем проблеми в бъдеще.

ТЕНДЕНЦИИТЕ НА 2022: ИЗРЯЗАНИ ДРЕХИ

Тениски

Най-добре е да купувате обикновени памучни тениски с един размер нагоре. По този начин няма да се страхувате, че тениската ви ще се свие, ако я изсушите в сушилня. А пък и вие можете да балансирате свободна тениска с плътно прилепнало долнище.

Риза

Ризите често са произведени от естествени материи, така че те също са склонни да се свиват, макар и не толкова, колкото тениските. Но уловката е, че никога не знаете къде точно може да се свие - в ръкавите, яката или раменете.

Бодикон рокля

Често срещаният проблем с прилепналите рокли е, че бельото ви може да прозира. За да избегнете това, опитайте да вземете рокля с един размер по-голяма или да пробвате някоя от следните Макси рокли големи размери от Алерт.По-свободната кройка ще изглежда по-добре на извивките на тялото без неудобно стягане.

Вълнен пуловер

Известен факт е, че пуловерите са склонни да се свиват много, особено ако изберете грешен цикъл по време на пране. Ето защо е по-добре да вземете по-свободен пуловер. Освен това, по този начин плетивата изглеждат много по-уютно.

Тренчкот

Тъй като сме склонни да носим тренчкот през пролетта с риза или рокля отдолу, добра идея е да вземем тренчкот с размер по-голям. След това можете лесно да носите допълнителни слоеве дрехи, ако времето захладнее.

Чорапи

Тъй като повечето чорапи са изработени от памук, свиването е често срещан проблем. Ето защо си струва да вземете чорапи, които са малко по-големи. По този начин, дори и да се свият при пране, те няма да станат твърде малки или да прекъснат кръвообращението ви.

Блейзър

Ако искате да актуализирате елегантния си гардероб, най-лесният начин е да вземете блейзър в по-голям размер. Можете да го носите с панталон или с рокля. А по-лежерната кройка е сигурен начин да направите външния ви вид по-модерен.

Дънково яке

Дънковото яке не трябва да е прекалено голямо, за да не изглеждате твърде „квадратни”. Но е добре да вземете поне размер по-голямо, тъй като можете да носите качулка или по-плътна блуза отдолу.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама