Как да бъдете стилни като французойки, без да замръзнете


Как да бъдете стилни като французойки, без да замръзнете
Снимка: iStock

Въпреки че има места в Северна Франция, където температурите редовно падат под 0, парижките зими обикновено са по-топли от България и определено по-топли от Ню Йорк. Но това не означава, че не можем да подражаваме на френската зимна мода. Ето няколко основни модни правила за студено време, които са колкото топли, толкова и шикозни, така че можете да се преструвате, че се разхождате по Шанз-Елизе.

5 НЕПИСНАИ ПРАВИЛА ЗА НОСЕНЕ НА МИНИПОЛА ПРЕЗ 2022

1. Вълнено палто вместо пухенка

Повечето съвременни жени носят дълги якета с пух, но французойките залагат на вълна. До голяма степен номер едно във френската зимна мода е дългото вълнено палто. Някои французойки предпочитат ретро модели с мъжки ръб, но по-женствените стилове тип халат, също се срещат в изобилие. И докато палтото стига поне до средата на прасеца и ви обгръща в топла, уютна вълна, ще изглеждате и ще се чувствате “trés magnifique”.

2. Не пазете роклите за пролетта, сменете обувките

Когато температурите започнат да се понижават, вместо да се отказват от шикозните си поли или рокли, французойките просто заменят своите боти с високи ботуши, които отговарят на подгъва на роклите. Това е лесен начин да дадете на краката си повече покритие, без да прибягвате до клинове с полар или тромави зимни ботуши, които не винаги са най-стилните опции.

3. Помислете за ръкавиците

Без да обиждаме Бърни Сандърс, но няма начин да видите ръчно плетени ръкавици (още по-малко пък с един пръст!) на ръцете на стилните жени във Франция. Вместо това, ще забележите елегантни кожени или велурени ръкавици, които са достатъчно дълги, за да достигнат под ръкавите на палтото за максимална топлина.

4. Когато не сте сигурни - добавете един слой

Във френския зимен стил широко застъпено е наслояването, за да можете да регулирате нивото на топлина. Тънките поло пуловерчета, независимо дали са от памук, кашмир или вълна, са страхотен елемент за студено време и могат да се носят под овърсайз ризи, широки пуловери с паднало рамо, рокли, блейзъри и други. Придържайте се към неутрални нюанси, за да ги направите възможно най-универсални.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама