Мафиотска съпруга: Естетиката, станала хит в TikTok (ВИДЕО + СНИМКИ)


Мафиотска съпруга: Естетиката, станала хит в TikTok (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: iStock

„Чувам, че „естетиката на мафиотските съпруги“ се завръща…“, написа Франсис Форд Копола в публикация в Instagram миналата седмица. Да, дори режисьорът на „Кръстникът“ има какво да каже за нашумялата тенденция на TikTok!

Вижте още: Ето кой е новият творчески директор на Moschino (СНИМКА)

По всичко личи, че създаването на тренда е започнал на 6 януари, когато 28-годишна канадка Кайла Тривиери сподели видео, заявяващо:

„Естетиката на „примерното момиче“ вече е аут, дойде ерата на „мафиотските съпруги“.

@stoneandstrand entering our mob wife era 🍸🍒🎱 #mobwife #mobwifewinter #mobwifeglamour #jewelry #jewelrystyling ♬ so this is love - soft girl aesthetic

Оттогава видеото ѝ е гледано над милион пъти, превръщайки се във вдъхновение за милиони други видеоклипове – някои за, други против тенденцията, която насърчава животински щампи, крещящи бижута, големи кожени палта и други подобни.

Вижте още: Balletcore: Chanel впечатли с тюл, волани и дантела (ВИДЕО)

Алгоритъмът на TikTok е проектиран да изведе тази декларативна, закачлива „естетика“ на върха и тези тенденции често са критикувани за тяхната плиткост и откъсване от всичко, което някой всъщност прави или чувства в реалния живот.

Повече за тренда

„Мафиотската съпруга“ е най-новият тренд, който създаде доста шум - той се отличава от тенденциите напоследък с корените си в реалния живот и културата и напълно осъзнатото си нагло отношение.

Казва „баста“ на минимализма

Въпреки че няма нищо фино в естетиката, тя не предполага да се издокарате в най-скъпото си облекло. Това е енергия, аура. Става дума за това да бъдеш много смел и нахакан. Трябва да кажете „баста“ на минимализма и елегантните монохромни тоалети.

Не бихме стигнали толкова далеч, за да кажем, че това е модна тенденция, но естетиката е там, ако искате да я сграбчите: големи бижута и мощни силуети на Schiaparelli, черната кожа на Alaïa – и както винаги – всичко от италианските дизайнери като Versace, Gucci и Dolce & Gabbana.

@pirdikaa Mob Wife Energy 💄👜🕶️💅#mobwifeaesthetic #mobwife #mobwifewinter #mobwifefashion #outfit #keşfet #keşfetteyizzz ♬ Paint The Town Red - Doja Cat

Идеалната визия, подвластна на естетиката, би включвала изцяло черен аутфит, колкото е възможно повече кожа, кожуха на майка ви от 80-те, златни бижута и слънчеви очила, плюс италианска дизайнерска чанта. Общо взето - ако изглеждате така, сякаш отивате на погребение, знаете, че го правите правилно.

Трендът може да предложи хубава промяна на темпото, но не е за всеки. Както всяка истинска мафиотска съпруга може да ви каже - един ден сте на върха, а на следващия ден сте забравени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама