Prada спира да използва кожи с косъм


Prada спира да използва кожи с косъм
Снимка: Getty Images/Guliver

Днес Prada Group обяви, че повече няма да използва животински кожи с косъм в дизайните си и новите си продукти, започвайки от дамските си колекции пролет-лято 2020. Инвентарът ще се продава докато сегашните количества не се изчерпят.

Съвместно с Fur Free Alliance (FFA) – коалиция от над 50 организации за защита на животните от над 40 държави – изявлението на Prada Group е благодарение на позитивен диалог между луксозната марка и организации-членки на FFA като LAV и Humane Society of the United States.

"Prada Group е отдадена на иновацията и социалната отговорност, и нашата политика срещу ценните кожи – постигната след позитивен диалог с Fur Free Alliance, особено LAV и Humane Society of the United States – е продължение на тази ангажираност", каза Миучия Прада. "Фокусът върху иновативни материали ще позволи на компанията да разучи нови граници на креативния дизайн докато задоволява търсенето за етични продукти."

"Fur Free Alliance аплодира Prada Group за решението да спре употребата си на животински кожи с косъм", каза Йо Виндинг, председател на Fur Free Alliance. "Prada Group, заедно със своите марки, сега се включва към растящ списък с търговци без ценни кожи, които отговарят на променящото се отношение на потребителите към животните."

Брихит Уле, програмен ръководител за Fur Free Alliance, каза: "Prada Group беше една от компаниите, които най-бързо се отказаха от употребата на ценни кожи, след като започна позитивният диалог преди малко над година. Програмата "Търговец без ценни кожи" вече включва 1000 компании, което показва, че това световно движение набира скорост бързо, и е изключително малко вероятно кожите с косъм някога да се върнат като приемлив тренд. Това е чудесен ден за животните!"

Петя Алтимирска, председател на сдружение КАЖИ (български представител и организация-членка на Fur Free Alliance), сподели още: "За България това означава много. У нас предстои да се разгледа законопроект за забрана на фермите за кожи. Решението на модния гигант Prada Group показва за пореден път, че жестоката кожухарска индустрия няма бъдеще. Не само светът на модата, но и по-голямата част от обществото ни е против използването на ценни кожи – у нас това са над 75%, които не оправдават убиването на животни заради козината им. Надяваме се, че политиците, от които зависи тази забрана да стане факт, ще имат всичко това предвид, когато взимат решението си."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама