Тенденциите на 2023: Перлите на баба (СНИМКИ)


Тенденциите на 2023: Перлите на баба (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Считани за вечна класика и неразделна част от кутията за бижута на всяка баба, перлите имат дълга и богата история като символ на богатство и дори благородство. Може би най-известната личност, носеща перли в съвременната епоха, беше кралица Елизабет II, което донякъде обяснява конотациите.

Вижте още: 4 начина да носите жилетка като французойка тази пролет

Покойният монарх обаче е само малка част от дългата поредица британски кралски особи, които са имали афинитет към перлите - Кралица Виктория дори започнала семейна традиция да подарява по една перла на своите дъщери и внучки на всеки рожден ден, така че в крайна сметка да имат пълен низ.

Към днешна дата перлените колиета и класическите обеци се възприемат като вечна класика, но много дизайнери на фини бижута експериментират с перлени творения, които се чувстват дръзко модерни и са пропити с индивидулност. Може би това е и причината те да се завърнат на модната сцена. Ако се чудите как да ги носите по актуален начин, ето няколко идеи.

1. Подредени на ухото

Играйте с размера, цвета и мащаба. А защо не и с подредбата, особено ако имате повече дупки на ухото? Определено си заслужава да видите ексклузивната колекция на Mizuki от розови перли, които могат да добавят свежа вариация.

2. Наслоени с други верижки

Традиционното перлено колие сега се нуждае от по-актуален ефект, така че го съчетайте с множество златни верижки, за да създадете еклектична и съвременна комбинация. Можете да заложите и на талисмани – доста дизайнети предлагат перлени огърлици с еклектично злато и талисмани със скъпоценни камъни.

3. Нанизани на чокър

Чокърите се радват на ренесанс тази година като част от възраждането на 90-тарската мода. Изберете модел, който стои точно над ключицата и не отхвърляйте с лека ръка перли, нанизани върху кожа, шнур или кадифена панделка – това внася свежо отношение към класическото звучене.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама