Тенденциите на 2023: Saint Laurent възроди ретро костюма с пола


Тенденциите на 2023: Saint Laurent възроди ретро костюма с пола
Снимка: Getty Images

Пола тип молив, сако с широки рамене, дълбоко деколте и високи токчета: Saint Laurent прави така, че костюмът с пола - един позабравен ансамбъл, отново да изглежда сексапилен в колекция, представена на Седмицата на модата в Париж.

Дизайнерът на модната къща Антони Вакарело изпрати на подиума, осветен от полилеи, стройни модели с "безкрайни" крака. Те дефилираха със слънчеви очила пред седналата на първия ред "папеса на модата" Ана Уинтур, която също сложи своите, когато ревюто започна.

Вижте още: 5 тенденции, които видяхме на Седмица на модата в Милано

Черно, тъмносиньо на тънки райета: цветовете са класически, но дързостта на костюма с пола, тази водеща визия на колекцията за сезона есен-зима 2023, идва от кройката на сакото и контраста със свободно падащите или прозрачни елементи, които вървят с него.

Полата може да се съчетава с блузи с панделка, спускаща се по гърба като шлейф, или с прозрачни топове в телесен цвят. Тартановите десени могат да се носят върху поли или палта и сака с XXL рамене.

Друг елемент, традиционно свързван с мъжкия гардероб: каре, обгръщащо горната част на тялото, красиво драпирано и фиксирано с масивни златни бижута.

"Жената на Saint Laurent излага тялото си на показ, ако пожелае, и го скрива, ако поиска", посочва белгийският дизайнер Антони Вакарело в бележките си към дефилето.

Във вечерните визии полата може да бъде заменена с тънък кашмирен панталон: модерността на тоалета е немислима без удобството.

Малките черни рокли с гол гръб са с изчистени линии и, подобно на полите, са с дължина над коляното.

Декорът на дефилето е вдъхновен от балната зала на хотел "Интерконтинентал", където Saint Laurent представя колекциите си висша мода между 1975 и 2001 г.

Полилеите, символизиращи разкоша на декора от онова време, сега са поставени в черна кутия, която приютява ревюто, с изглед към Айфеловата кула, където модната къща традиционно представя дефилетата си.

"Невероятна, силна и изключително женствена колекция - никой не се шегува с тази жена на Saint Laurent, казва Саймън Лонгланд, директор на моден директор покупки в "Хародс".

"Колекцията изглежда сякаш е взета от личния архив от 80-те години на миналия век на самия Ив, но в ръцете на Антони тя става негова собствена и напълно модерна", продължава той, като очаква отклика й сред клиентките на прочутия магазин в Лондон.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама