Бюти тенденциите на 2023: Сива коса


Бюти тенденциите на 2023: Сива коса
Снимка: Getty Images

Сребро, пепел, калай, наречете цвета както искате, но е факт, че сивата коса добре отдавна се отърси от клеймото, свързано с нея. Сега тя е изявление за увереност и стил. Независимо дали гледате към червения килим (Риана, Лейди Гага, различни Kардашиан), към екрана (Салма Хайек в „Проектът Колибри“, Дейенерис Таргариен от „Игра на тронове“ или Анди Макдауъл в „Прислужница“) или дори към световната сцена (Кристин Лагард и принцеса Каролайн), ще видите жени от всички възрасти да прегръщат цвят на косата, който в продължение на много години се възприемаше като знак за „немърливост“.

Вижте още: 5 съвета от Сара Джесика Паркър за красота и самочувствие на 57

Днес ще намерите близо 2,8 милиона публикации, използващи хаштага #greyhair в Instagram, и още 2,7 милиона публикации #silverhair.

На първо място е важно да знаете, че сивото не подхожда на всеки. Някои хора не могат да носят сиви дрехи, защото изглеждат мъртви. Същото е и с косата. Така че, ако по природа не сте побелели, това е нещо, което трябва да имате предвид. Сивото в действителност е много екстремен външен вид и съвсем не означава, че не боядисвате косата си. Хората, които носят сребърна грива, поддържат цвета си, точно колкото блондинките, за да изглежда по-ярък, по-модерен и равномерен.

Ако не побелявате естествено, но все пак искате да изпробвате тенденцията, първо ще трябва да обезцветите или изрусите косата, за да я депигментирате, преди да я боядисате. Обикновено това е процес от две части: избелване, след това тонизиране с помощта на сив или сребрист тонер.

Всичко зависи от началната ви точка и до каква крайност искате да стигнете, но независимо от това трябва да очаквате, че ще отнеме доста време. Изрусяването може да бъде агресивен процес и само по себе си да отнеме до два дни, ако имате тъмна или боядисана преди това коса. Имайте предвид и, че премахване на боя е по-трудно от премахването на естествен пигмент и е желателно да го направите в рамките на няколко месеца, за да не съсипете косата си.

„Грей“ е новата блондинка, тъй като има толкова много нюанси, които да опитате, и намирането на най-добрия за вас зависи от тена на кожата и цвета на очите ви, казват експертите. Ако имате светли очи, тогава можете да изберете по-светло, сребристо сиво навсякъде. Ако имате по-тъмни очи, тогава най-добре да изберете по-тъмен нюанс или да опитате омбре ефект – по-тъмен в корена и по-светъл в върховете. По-светлото сиво е по-трудно за носене, така че може да се наложи да преосмислите своя грим или стил.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама