Зад кадър на "Круела": Как са създадени костюмите


Зад кадър на "Круела": Как са създадени костюмите
Снимка: Instagram

Дългоочакваният игрален филм на Дисни „Круела“ излезе на 28 май 2021 г. Никой не знаеше какво да очаква от лентата, в която главни действащи лица бяха Ема Стоун и Ема Томпсън. Разбира се, всички познаваме един от най-стилните злодеи на Дисни, но малко хора биха могли да предположат, че филмът ще бъде истинска модна феерия от оригинални и внушителни костюми.

5 ТРИКА КАК ДА ПАЗАРУВАТЕ ДРЕХИ ОНЛАЙН

Фокусът на филма пада върху житейската история на Круела, включително нейното детство. Въпреки че някои критици изразиха съмнение защо се нуждае от предистория, а други критикуваха сценария, „Круела” получи похвали в много области. Една от тях бе дизайнът на костюми, който истински развълнува социалните мрежи.

Във филма Круела е амбициозен моден дизайнер, базиран в Лондон през 70-те години. Дизайнът на костюмите, както и много други аспекти на филма, лежат върху пънк влиянието в Лондон по онова време.

Модният директор на филма е Джени Бийвън, която също така стои зад гардероба на филма Mad Max: Fury Road. Бийвън се прослави в индустрията, печелейки „Оскар“ за дизайните си във филма „Стая с изглед“ през 1986 година. Преди това е била номинирана за наградата 10 пъти.

Бийвън е проектирала общо 277 костюма за актьорския състав на „Круела”, включително цели 47 модела за Ема Стоун. Тя и екипът ѝ създават костюмите за впечатляващо кратък период от време - само 10 седмици! Самата Джени споделя „За мен беше много важно Круела да бъде черна, бяла, сива и червена. Аз не съм моден дизайнер, а разказвач на истории с дрехи. Работата по филма беше просто брилянтна, защото разполагаш с тези красиво написани герои с богати характери, които просто можеш да усетиш. Толкова реални, че ти иде да ги захапеш.”

За някои от най-пищните рокли екипът на Бийвън работи с прекрасната Кирстен Флетчър, която е австралийски дизайнер, спечелила наградата „World of Wearable Art”. Точно тя стои зад трите пищни рокли, най-емблематичната от която несъмнено е „роклята от боклук”.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама