3 лесни упражнения, с които ще изваете краката


3 лесни упражнения, с които ще изваете краката
Снимка: iStock/Guliver

Грозният целулит по бедрата е враг номер 1 на всяка жена. Ако е комбиниран и с не особено стегнати бедра, гледката в огледалото може да ви потисне. Истината е, че за стегнати крака не се изисква много, тъй като те са едни от най-лесно оформящите се зони по женското тяло. Тези 4 упражнения ще ви отнемат не повече от 10 минути дневно, а резултатите ще са повече от страхотни!

1. Тяга на един крак

Това упражнение натоварва задните мускули на бедрата и помага за подобряване на баланса между ляв и десен крак. Може да се прави с всякаква тежест, която ви е удобна за хващане – дори туба с минерална вода.

Застанете с леко разкрачени крака, държейки дъмбелите или другите тежести, които сте избрали. Започнете да се навеждате напред в ханша, поставяйки тежестта на тялото си върху левия крак, държейки десния крак зад вас изправен. В общи линии, тялото ви трябва да образува Т-образна форма. Задръжте за 10-15 секунди и сменете краката.

2. Скок върху кутия

Нека името не ви подвежда, това упражнение може да се прави със стол, табуретка, трупче и въобще всякакви твърди повърхности. Скоковете върху кутия можете да срещнете в програмите на водещите школи и треньори, независимо дали става въпрос за силов трибой или за обща физическа подготовка.

Приклекнете бързо надолу до полуклек. Скочете върху кутията като рязко разгънете таза, залюлявайки едновременно ръцете си напред, и се отблъснете със стъпалата си от пода. Приземете се на пръсти върху кутията и след това с останалата част от стъпалото, приклякайки. Повторете 10-15 пъти.

3. Клек в плие

Това упражнение натоварва вътрешната страна на бедрата много повече, отколкото обикновените клекове. Освен това, плие-то оформя прасците както никое друго упражнение.

Поставяте краката на широчина по-голяма от тази на раменете. Стъпалата се разтварят на ъгъл 90-120 градуса един спрямо друг. В стартовата позиция коленете трябва да се разтварят по посока на пръстите на краката и в същия ъгъл. Гърбът и гърдите са изправени, коремът стегнат, главата е в неутрална позиция и гледате напред. Ръцете поставете на кръста. Спускате бавно, вдишвайки, докато бедрата заемат успоредна позиция спрямо пода. След това се повдигате на пръсти и задържате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама