5 съвета как да тичате на плажа


5 съвета как да тичате на плажа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Трудно е да си представим по-перфектна картина от това да бягаме по плажа и да слушаме любимите си песни. Спортуването на пясъка обаче има някои ползи, които са по-трудни за постигане. Американският треньор по тичане Джон Хонъркамп дава няколко съвета, чрез които да се наслаждавате на бягането и да се чувствате добре на следващия ден.

Изберете най-подходящата част от плажа

По-мокрият пясък е за предпочитане пред сухия. По този начин краката ви ще потъват по-малко и няма да пренатоварите мускулите си, докато се опитвате да сте стабилни.

Правете кратки серии

Въпреки че мускулите ви се натоварват допълнително, може и да не усетите веднага въздействието на плажната тренировка. Докато не се събудите схванати на следващата сутрин и това да развали почивката ви. Започнете с кратки тренировки от 20-25 минути, дори и по-малко. В даден момент, след около седмица, удължете времето.

Тичайте боси

Бягането с мокри чорапи или с пясък в обувките не е никак забавно. Най-добре тичайте боси. Опитайте да вървите по плажа боси около 1 км, ако на следващия ден ви болят прасците, чак тогава си обуйте удобни обувки.

Отидете на място, където пясъкът е изравнен

Бреговете са под наклон, което може да изиграе лоша шега с формата ви. Тичането по неравни части може да противодейства на всякакви дисбаланси.

Тичайте безопасно

Носете си слънцезащитен крем, тъй като водата и пясъка отразяват лъчите. Да не попаднете ситуация, в която сте далеч от вкъщи и не може да тичате обратно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама