8 здравословни ползи от велоергометъра


8 здравословни ползи от велоергометъра
Снимка: iStock/Guliver

Велоергометърът е един от най-предпочитаните уреди за упражнения и от двата пола, особено от дамите. Тренировката с него е много приятна, набляга върху краката, развивайки мускулатурата в тази област и разбира се – помага за свалянето на излишни килограми. С велоергометър може да тренирате във фитнес залата и у дома, ако си вземете уреда за домашно ползване. Това е прекрасна идея, защото по всяко време може да направите любимите упражнения и да се почувствате страхотно. Какви други ползи има за здравето и за тялото този уред? Нека разгледаме сега.

1. Прави ви по-щастливи 

Защото освобождава хормона на щастието, както и всеки друг спорт. Освен че ви дава възможност да имате здраво и красиво тяло, велоергометърът повишава нивата на щастие, подобрява настроението и ви осигурява енергия. Спортът е здрве, но и щастие.

2. Грижи се за сърцето 

Уредът повишава издръжливостта и силата, а това оказва положителен ефект върху сърдечната дейност. Подобрява се кръвообращението, заздравяват се стените на кръвните клетки, сърдечният ритъм достига до нормални нива. По този начин се улеснява процеса на транспортиране на кислород и полезни вещества в цялото тяло, което е предпоставка за отлично здраве.

6 ДОБРИ ПРИЧИНИ ДА КАРАТЕ КОЛЕЛО

3. Понижава лошия холестерол, който е много вреден за сърдечното здраве

Препоръчителна е тренировката с велоергометър по час на ден, за да контролирате и понижите нивата на холестерола, което ще доведе до понижен риск от сърдечни болести. Чудесна причина да започнете първата си тренировка на този уред още днес!

4. Насърчава загубата на тегло 

С този уред горенето на калории е сигурно. Колкото по-бързо карате, толкова повече калории губите. Съчетайте го със здравословен хранителен режим и скоро ще се радвате на страхотни резултати.

5. Грижи се за белия дроб 

Чрез вашата любима кардио тренировка с велоергометър вие усилвате пулса си, което влияе върху белите дробове, защото дишате става по-учестено. По този начин те се разширяват и спомагат за освобождаване на тялото от вредните токсични вещества.

НЕ ПРАВЕТЕ ТЕЗИ НЕЩА ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА

6. Заздравява мускулите на таза и краката 

Вече споменахме, че при карането на велоергометър се набляга на долната част на тялото. Мускулите на краката и таза се напрягат, раздвижват и стягат. Те става много по-здрави.

7. Понижава риска от отключване на диабет от 2-ри тип 

При интензивно движение в мускулите глюкозата в организма се абсорбира по-лесно, а инсулинът се усвоява по-бързо. Това предотвратява риска от диабет от втори тип.

8. Полезен за ставите 

При тренировката с този уред няма опасност от нараняване на ставите, напротив – той влияе положително върху тях, заздравявайки ги. Неслучайно се препоръчва при хора, страдащи от проблеми с краката.

От всичко казано дотук можем да заключим, че за здраво сърце и красиво тяло ви е необходим велоергометър. Може би ще се замислите дали да не си вземете един и за вкъщи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама