Груповите тренировки - здраве, сила и вдъхновение


Груповите тренировки - здраве, сила и вдъхновение
Снимка: Фитнес Атлетик

Чудил ли си се някога кой спорт е най-подходящ за теб и защо? Опитвал си с фитнес, тренировка на лостове, кардио в парка, но нещо ти липсва. Кое е то? Ами да - това е колективът. Колективните спортове създават чувство за увереност, отборен дух и до голяма степен те амбицират да ставаш още по-добър. А кое обединява хората повече от една обща цел - спортът!

Предимството на това да си сред хора е мотивацията, която получаваш от цялото преживяване. Носи се по-различна емоция в стая пълна с ентусиасти в сферата, в която и ти искаш да постигнеш резултати. Някак се чувстваш по-енергичен, виждайки в огледалото как едно упражнение се повтаря от всички наоколо. Влагаш малко повече усилие, стараеш се, защото искаш да покажеш и ти колко добре се справяш пред другите. Наблюдаваш и техните движения, инструкторът, който води часа, подканва всички ви … Просто няма как това да не те зареди с енергия.

Определено на такива сесии човек се забавлява – и не говорим само за онези моменти, когато някой обърка нещо и хората около него го последват, давайки старт на смешна суматоха. Забавно е и защото обикновено тези тренировки са изготвени от треньори, които знаят как да създадат приятна атмосфера, но това да не пречи на добрите резултати.

Много приятелства се създават на такива групови часове, вследствие от многото хора с еднакви цели и интереси, които са ги накарали да се запишат точно за тази активност. И като добавим вече споменатите поводи за смях, си имаме перфектната основа за запознанства.

Със сигурност в началото е трудно и не е само забавление и смях, но когато започнеш да се чувстваш по-добре и виждаш явните резултати, то постепенно става рутина и част от ежедневието ти, без което не можеш.

Най-важният според нас елемент на груповите тренировки е това, че разполагате с професионален треньор, който провежда тренировката, демонстрира правилното изпълнение и проследява за това. По този начин имаш на разположение треньор, с когото можеш да се посъветваш за тренировките и храненето си, мотивира те (както и цялата група, разбира се) и следи за изпълнението на упражненията. 

Харесва ли ти всичко това? А чудиш ли се къде можеш да го откриеш?

Верига фитнес клубове Атлетик предлага над 40 различни тренировки в 8-те си клуба, разпределени в над 200 класа седмично. Графикът за всеки клуб поотделно може да намерите в менюто „Групови тренировки“ в сайта.

Атлетик фитнес предлага специална месечна карта за групови тренировки, която включва по 1 тренировка на ден, неограничен достъп до фитнес, 2 часа безплатен паркинг за клубовете в моловете, душ и Wi-Fi. Цената ѝ е 60 лв., като може да бъде закупена на място или тук.

Какво чакаш? Грабни картата си и с нея преоткрий света на незабравимите групови тренировки и невероятни приятелства!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички