Как да изваете перфектно дупе според формата му


Как да изваете перфектно дупе според формата му
Снимка: iStock/Guliver

Има два типа жени – тези, които акцентират на бюста си и тези, които постоянно оглеждат дупето си. Основните типове задни части при жените са квадратно дупе, кръгло, сърцевидно и V-образно и разбира се – за всяка форма си има подходящи упражнения. Ето на кои да наблегнете, ако вашето дупе е с…

1. Квадратна форма

В този случай мастната тъкан се разпространява около горната част на глутеуса, а долната част е по-тежка. Ето защо трябва да укрепите горната мускулатура и да заложите на диета с ниско съдържание на мазнини.

Повдигане на краката

Легнете настрани, опънете краката в права линия и не я нарушавайте. Повдигайте горния крак, докато се огъне във вертикално положение. Направете 10 повдигания с всеки крак.

Напади

Направете крачка напред с ляв или десен крак стъпете на пета и после върху цяло стъпало. Спуснете тялото си вертикално надолу, като се стараете да запазите гръбнака също във вертикална позиция.

2. Кръгла форма

С тази форма мазнината се съхранява в горната част на глутеалните мускули, а не отстрани, както при квадратната форма.

Сумо клек

Застанете с разтворени два пъти широчината на раменете крака, като пръстите им сочат леко навън. Спуснете се в клек, като се стремите бедрата ви да достигнат успоредно на пода.

Глутеус мост

Легнете по гръб, свийте крака и пренесете цялата тежест на петите. Позицията на стъпалата не бива да се променя. Повдигнете таза си колкото можете по-високо, балансирайки с опънати ръце на земята.

5 УПРАЖНЕНИЯ, КОИТО ЧЕСТО ПРАВИМ ГРЕШНО!

3. Сърцевидна форма

Тази форма изглежда наистина секси, но лошата новина е, че с годините глутеалните мускули се отпускат видимо и се налагат постоянно тренировки.

Мечешки планк с ритник

Застанете в позиция за лицеви опори. Свийте леко двата си крака и повдигнете таза така, че цялата средна част на тялото да застане успоредно на пода. Вдигнете левия си крак и го свийте в коляното под прав ъгъл, стегнете седалищните си мускули и започнете да правите повдигания и сваляния с него.

Клекове

Застанете прави с разкрач на ширината на раменете и ръце пред тялото (височината на гърдите) или отстрани. Дръжте главата си в неутрална позиция - погледа напред. Движението клек започва чрез избутване на таза надолу и назад.

4. V-образна форма

Естрогенните хормони и техните нива са частично отговорни за тази форма. Естрогенът започва да намалява и причинява презапасяване на мазнини в други части на тялото, особено в талията.

Ритник нагоре

Застанете на колене и поставете ръцете си на раменна широчина. Повдигнете единия крак от земята и бавно го изпънете нагоре и назад. Опитайте се да направите контракция в глутеуса в най-високата възможна точка.

Отпади

Обратното упражнение на нападите. Застанете с краката на ширината на раменете и ръце пред гърдите. Стъпвате кръстосано с единия крак назад и приклякате. Лявото коляно трябва да застане точно над десния глезен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама