С тези 10 трика ще се радвате на стегнат и плосък корем


С тези 10 трика ще се радвате на стегнат и плосък корем
Снимка: iStock/Guliver

Дори не мислете да "гълтате" корема си, за да се вкарате в любимите си тесни дънки - това няма да помогне много. Има други методи, които могат да ви съдействат да свалите няколко сантиметра от талията си. Често хората се опитват да се изтощават с диети, изпълняват специални упражнения, но всички опити са напразни. Запомнете златното правило - във всичко трябва да имате интегриран подход.

1. Вълшебно време за протеини

Определено трябва да ядете нещо, което съдържа много протеини между 15:00 и 16:00 часа. Няма значение дали става дума за шепа ядки, протеинов шейк или 100 гр извара. Където и да се намирате, каквото и да правите, не трябва да забравяте за това леко хранене.

2. Упражнения с топка

Правете упражнения за корем с гимнастическа топка поне три пъти седмично. Те са наистина ефективни.

3.  Аксиома за всички - яжте минимум захар

Това ви позволява да поддържате високо ниво на глюкагон в тялото - вашият основен приятел в борбата за плосък корем. За да разберете какъв вид хормон е, представете си малко чудовище, което пътува през тялото ви и разгражда мазнините, превръщайки ги в енергия, необходима за живота. Това е глюкагон.

КАК ДА ГОРИТЕ НАЙ-МНОГО КАЛОРИИ, ДОКАТО ТРЕНИРАТЕ

4. Дъвчете, дъвчете

Не забравяйте, че храносмилането започва още в устата. Затова старателното дъвчене на храната ще ви спаси от подуване на корема.

5. Не забравяйте за веригата: хранене - кардио - изграждане на мускули - упражнения за корема

Най-добрите фитнес треньори в света препоръчват да правите това ежедневно: 60 минути за приготвяне на здравословна храна, 20 минути за кардио, 15 минути за стречинг и силови тренировки и накрая поне 5 минути всеки ден за коремни упражнения.

6. По-малко сол

Твърде много сол в храната води до подуване на корема. Вместо трапезна йодирана сол, използвайте морска сол. Също така пропуснете соевия сос. Ако искате да добавите пикантен вкус към вашите ястия, заложете на лют червен пипер - той стимулира метаболизма.

7.  Предизвикайте опонента си на ринга

Шегите настрана: много инструктори съветват да включите малко бокс към тренировъчния си режим. Той ефективно помага в борбата с излишните килограми. Добавете 15 минути бокс към вашата тренировка - за 2 седмици можете да загубите до 3 см в талията.

7 УПРАЖНЕНИЯ, С КОИТО ЩЕ СЕ ПОДМЛАДИТЕ

8. Преместете фокуса

Ако не можете да се похвалите с плосък корем, няма значение. Със сигурност има нещо, с което се гордеете във външния си вид. Прехвърлете вниманието на другите към него. Ако имате дълги крака, носете по-къси поли. Имате прекрасен бюст? Избирайте дрехи, които ги подчертават.

9. Размерът има значение

Яжте на малки порции през целия ден. Също така, уверете се, че имате много пълнозърнести храни в диетата си.

10. Смейте се

Изследвания показват, че смехът може да стегне коремните ви мускули. Това е може би най-лесният и приятен метод за постигане на мечтания корем. Между другото, съществува йога на смеха, която набира популярност по целия свят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама