Страхотни упражнения, с които ще намалите обиколката на талията си (ВИДЕО)


Страхотни упражнения, с които ще намалите обиколката на талията си (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Затлъстяването в областта на талията не е само естетичен проблем. Тук не говорим за това да се стремим към размери на модел, защото не за всяко тяло е здравословно да бъде с обиколка на талията 60 см., а за това да се чувствате добре в собствената си кожа и да не трупате излишни мазнини в тази област на тялото, защото те предразполагат към по-висок риск от развитие на хипертония, диабет тип 2, хиперхолестеролемия, болки в ставите и болки в кръста.

Вижте още: Страхотни упражнения, с които да стегнете вътрешната част на бедрата

Тери Тейлър, регистриран диетолог в HonorHealth, казва, че обиколка на талията над 80 см при жените и повече от 90 см при мъжете може да повиши риска от рак на дебелото черво и простатата.

Това, което наричаме коремна мазнина, е известно, че е метаболитно активно, което означава, че произвежда провъзпалителни хормони, които могат да доведат до хронично възпаление в тялото. Това възпаление е основен рисков фактор за рак“, казва още диетоложката.

В много от случаите затлъстяването в талията не може да се оправи с гладуване и е много важно да имате добра физическа активност.

Днес ви представяме 15-минутна тренировка, която е подходяща както за начинаещи, така и за активно спортуващи дами. Ако я правите 3 пъти седмично, бързо ще се отървете от излишните мазнини в коремната област.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама