Упражнението, което ще извае краката ви за лятото


Упражнението, което ще извае краката ви за лятото
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че за да се радваме на изваяни и стегнати крака, трябва да положим известни усилия. Това може да бъде ежедневно ходене пеша, плуване или пък тичане на пътеката във фитнеса. Знаете ли обаче, че има упражнение, което може да бъде по-ефективно от ходенето в залата, стига да го правите ежедневно и по 15 минути? Според Университета в Тексас, за да оформите краката си, имате нужда от само… шише вода.

Да, правилно прочетохте. Упражнението с бутилка може да изглежда твърде просто – та кой не може да задържи шише с вода между краката си? Освен факта, че активира вътрешната и външната част на бедрата, дупето, коремните мускули и долната част на гърба, с течение на времето мастните натрупвания започват да се редуцират значително.

За да изпълните упражнението,трябва да вземете бутилка (колкото по-голям е диаметърът, толкова по-добре), и да я поставите високо между краката. Дръжте бедрата си успоредно, възможно най-близо един до друг и стиснете бутилката. След това добавете тазови движения – със стегнат корем и гръб, започнете да въртите горната част на тялото си по часовниковата стрелка, като не променяте позицията на краката и най-вече на бутилката. Направете поне 20 повторения.

Второто упражнение, което можете да пробвате, е да дърпате таза напред-назад. Важно е да извършвате всички движения бавно и постепенно, без излишна интензивност и без да напрягате коленете си. Правете тези упражнения на 3 нива, започвайки от най-лесното, а именно с бутилката между горната част на бедрата. Колкото по-ниско я местите, толкова по-трудно е да я задържите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама