4 супер ползи от морската вода


4 супер ползи от морската вода
Снимка: iStock

Гръцкият учен Хипократ, чиято клетва лекарите все още полагат, когато встъпват в професията си, лекува много от пациентите си чрез къпане в богата на минерали вода. Съвременната наука потвърди откритията му.

Има четири здравословни причини, поради които веднага трябва да отидете на плажа и да скочите в морето, пише "Локално".

Укрепва имунната система

Морската вода е пълна с витамини, соли, аминокиселини и микроорганизми, които действат като естествени антибиотици и помагат на тялото ви да се бори с вредните бактерии.

Чрез вдишването на морския въздух ще внесете в тялото отрицателно заредени йони, които също са важни за защитата на организма. Освен това чрез плуване ще разширите порите на кожата, което ще ускори изхвърлянето на токсините.

Докато плувате в морето, тялото ви стартира система за самолечение, намалявайки симптомите на заболявания като астма, артрит, бронхит и възпаления.

Вижте още: Ако страдате от тези заболявания, не трябва да се къпете в морето

Увеличава циркулацията

Плуването значително допринася за качеството на кръвообращението, а по-топлата морска вода може ефективно да замести минералите, загубени поради стрес, лоша храна и външно замърсяване.

Балансира организма

Докато плувате в морето, тялото ви стартира система за самолечение, намалявайки симптомите на заболявания като астма, артрит, бронхит и възпаления. Богатата на магнезий вода отпуска мускулите и влияе положително върху качеството на съня, което допринася за психическа стабилност и добро настроение.

Вижте още: Какво НЕ трябва да ядем преди плуване

Лекува кожата

Вече споменатият магнезий в морската вода помага за хидратацията и външния вид на кожата. Също така е ефективен за намаляване на зачервяванията и грубите повърхности на кожата, така че хората, които страдат от дерматологични проблеми, се препоръчва да прекарват възможно най-много време в морето.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама