6 начина да предпазите децата във водата


6 начина да предпазите децата във водата
Снимка: iStock

Безопасността във водата, особено когато става въпрос за нашите деца, е изключително важна. Всички малчугани обичат да играят в басейн, море и общо взето навсякъде, където има вода. И като родители, ние правим всичко възможно, за да ги опазим. Днес ще хвърлим светлина върху това какво още можете да направите, за да повишите знанията и безопасността на децата си.

1. Дайте мотив за всяко правило

Уверете се, че децата разбират причините, поради които съществува дадено правило. Това може да им помогне да имат здравословен страх от водата. Помогнете им да разберат как изглежда удавянето, информирайки ги за техните ограничения.

7 НЕЩА, ЗА КОИТО МАЙКИТЕ НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНЯВАТ

2. Определете в аванс мерките за безопасност

Преди да влезете в басейна, морето или където и да е другаде, важно е децата да разберат опасностите и да уважават водата. Ценно е да поставите граници и да преминете през мерките за безопасност с тях. Имайте предвид, че е е добре да направите това още предишния ден или по време на закуска, а не непосредствено преди влизане във водата, защото няма да бъдете чуете.

3. Не разчитайте на другите да гледат децата ви

Да дадете пълно доверие на някой друг да се грижи за децата ви, дори и да са обучени професионалисти, може да бъде голям натиск за хората. Колкото и да е ангажиращо, винаги трябва да бъдете в непосредствена близост до децата си и да ги наглеждате сами.

4. Направете график за влизане във водата

Децата имат безкраен поток от енергия и вероятно биха могли да стоят вечно във водата. Почивката е полезна, за да гарантираме, че ние като родители си почиваме от постоянния надзор и можем да освежим ума си. Плувайте за определен период от време, например 30 минути, след което излезте на сушата за поне 20 минути.

5. Купете спасителни жилетки вместо пояси

Носенето на спасителна жилетка има негативни конотации. Но използването ѝ в игри, свързани с водата, като например волейбол или морски тенис, може да премахне някои от стигмите. На плаващите помощни средства, като надуваеми дюшеци, банани и други, не трябва да се вярва и е важно да се гарантира, че спасителната жилетка е на мястото си.

6. Научете ги на правилото за 5 секунди

Ангажирането на децата ги кара да приемат правилата по-добре, да се грижат един за друг и да сигнализират, ако сметнат, че някой в ​​беда. Никога не предполагайте, че някой е добре. Ако видят човек под вода, накарайте децата да броят до 5 и ако не излезе сам, тогава трябва да потърсят помощ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама
Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама