5 супер ползи от семената на босилек


5 супер ползи от семената на босилек
Снимка: iStock

Някои от вас може би не са чували за уникалните ползи от семената на босилек, затова в тази статия ще ви запознаем с тях. Макар и да не са толкова известни, ето защо трябва да ги консумирате:

При стомашни киселини

Семената на босилека имат успокояващ ефект върху стомаха. Достатъчно е да добавите лъжица от счукани семена в чаша мляко и да си хапнете. Изгарянето в стомаха ще премине бързо.

За отслабване

Фибрите, които се намират в семената на босилека, ви позволяват да се отървете от глада за дълго време. А при накисване те дори увеличават размера си 30 пъти, което само помага да се получи достатъчно количество от тях.

Вижте още: Защо спазваме режим, а не отслабваме

Подобряване на зрението

Семената на босилека съдържат голямо количество витамин А, който е необходим на хората със слабо зрение. Употребата на семената от босилек ще предотврати често срещани проблеми със зрението.

За понижаване нивата на захарта

Предварително накиснатите в прясно мляко семена помагат при лечението на диабет тип 2. Благодарение на съдържанието на диетични фибри в продукта, нивата на кръвната захар могат да бъдат контролирани.

Прочистване на стомаха

Да, семената на босилека могат да действат и като слабително средство, да прочистят стомаха и да премахнат токсините от тялото. Просто ги комбинирайте, като предварително ги накиснете във вода, с мляко, и изпийте получената смес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама