5 вълшебни напитки, които да пиете на гладно


5 вълшебни напитки, които да пиете на гладно
Снимка: iStock/Guliver

Диетолозите и експертите по здравословно хранене препоръчват да не започваме деня си с обилна закуска. Преди да закусим е по-добре първо да засилим метаболизма си. А какъв по-добър начин да постигнем това от силата на природата. Ето какво какви напитки трябва да се консумираме сутрин на празен стомах, за да засилим метаболизма си.

Сок от пшенична трева

Пресният сок от пшенична трева има много ползи за здравето. Той помага за отслабване, дава усещане за ситост, облекчава кожните заболявания, прочиства от токсини, укрепва имунната система, подобрява кръвообращението и храносмилателните процеси, намалява болката при артрит и ни зарежда с енергия.

ЕТО ЗАЩО ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА КОНСУМИРАТ АВОКАДО

Лимонена вода

Това е изключително здравословна напитка за тялото. Добавете 2 супени лъжици лимонов сок към чаша топла вода. Консумирайки лимонена вода на гладно ще подобрите имунитета си, ще премахнете токсините от тялото си, ще подобрите функционирането на стомаха си и производството на стомашен сок.

Лимонена вода с мед и джинджифил

Тази напитка облекчава киселините и гаденето, стимулира храносмилането и укрепва имунната система. Освен това подобрява състоянието на кожата. За да приготвите лимонената напитка, кипнете вода и добавете парче джинджифил към нея. След това добавете супена лъжица мед и сока от половин лимон.

Чай от подправки

Здравословният чай за стомаха и червата съдържа черен пипер, канела, джинджифил и куркума. По желание добавете мед или лимон.

Напитка от мащерка и черен пипер

Тази напитка е особено полезна за тези, които често страдат от ринит и синузит. Това ще ви помогне да изчистите носа си от секретите и да се отървете от инфекцията.

За да приготвите лековитата напитка, трябва да вземете супена лъжица мащерка, черен пипер, настърган джинджифил и куркума. Добавете подправките към водата и я оставете да къкри 10 минути, след което прецедете и консумирайте течността.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама