7 ежедневни навика, които тайно качват килограми


7 ежедневни навика, които тайно качват килограми
Снимка: iStock/GUliver

Комбинацията от здравословни ястия и редовни упражнения може да не е достатъчна, за да свалите излишните килограми. Замисляли ли сте се, че може би има малки крайпътни камъчета, които ви спъват по пътя към голямата цел? И когато тези камъчета станат две-три или дори седем, то съвсем не е изненада, че качвате килограми, макар да целите точно обратното. Ето кои са скритите препятствия, за които дори не подозирате.

1. Взимате желирани витамини

Ако се стремите да поддържате здравословен начин на живот, но загубата на тегло все още не се случва, може да се наложи да проверите вашите добавки. Ако консумирате желирани витамини вместо обикновени хапчета, трябва да знаете, че те обикновено съдържат добавена захар. Разбира се, това няма веднага да качи 2кг към теглото ви, но може значително да забави процеса на отслабване.

2. Пренебрегвате обяда

Някои хора пропускат обяда, защото вярват, че това е полезно за тях, докато други просто забравят да ядат. Ако не си набавяте достатъчно храна, можете да се почувствате уморени и стресирани, което в последствие води до апетит за въглехидрати. Освен това, може да доведе до хормонален дисбаланс, който ви спира да изгаряте мазнини.

3. Предпочитате тесни дънки

Те могат да помогнат за създаването на илюзия, че сте по-слаби, но носенето им често може да доведе до някои проблеми. Скини моделите притискат бедрата и седалището, пречейки на мускулите да изпълняват опорната си функция. След като дълго време са под натиск, те се отпускат и започват да изглеждат не особено добре.

7 ХИГИЕННА НАВИКА, КОИТО ВСЪЩНОСТ СА ГРЕШНИ

4. Пиете бадемово/овесено мляко

Ако не сте с непоносимост към лактоза или заклет веган, преминаването млечни продукти на растителна основа може да не е най-добрата идея, когато се опитвате да свалите няколко килограма. Тези, които консумират млечни продукти, имат засилен метаболизъм и по-малък шанс за наддаване на тегло, благодарение на калция.

5. Избягвате въглехидратите и мазнините

Липсата на достатъчно въглехидрати и здравословни мазнини в храната ви дисбалансира вашата диета и води до увеличаване на теглото. За да получите най-добрите ползи за здравето, уверете се, че консумирате предимно сложни въглехидрати и ненаситени мазнини.

6. Твърде взискателни сте към тялото си

Редовните упражнения не само ви помагат да постигнете стройно тяло, но и намаляват нивата на стрес. Ако обаче тренирате твърде много, повишавате нивата на кортизол, което на свой ред кара тялото ви да съхранява повече мазнини. Препоръчително е да получавате около 150 минути умерена аеробна активност седмично.

7. Избирате продукти без захар

В краткосрочен план изкуствените подсладители могат да помогнат за намаляване на килограмите, но в дългосрочен могат да причинят сериозни здравословни проблеми. Всъщност, голяма част от заместителите на захарта се свързват с диабет и затлъстяване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама