Ето каква е връзката между проблеми с черния дроб и секса?


Ето каква е връзката между проблеми с черния дроб и секса?
Снимка: iStock/Guliver

Ако забележите, че вие ​​или вашият партньор започвате да губите сексуалното си желание, не бързайте да мислите за раздяла. Може би причината се крие в черния дроб. Оказва се, че неизправностите в работата на този орган могат пряко да повлияят на нивото на сексуална активност.

Черният дроб не произвежда полови хормони, но той играе ключова роля в циркулацията им в човешкото тяло. Първо, черният дроб произвежда холестерол, строителният материал за стероидните хормони. Именно от него химичните трансформации водят до "мъжки" тестостерон и "женски" естроген. Второ, черният дроб участва в инактивирането на хормоните. Просто казано, той ги унищожава и извежда от тялото. Оказва се, че количеството на половите хормони и колко навременно те напускат човешкото тяло директно зависи от състоянието на черния дроб. Това е важна част за благополучието и здравословното сексуално влечение.

КАК ДА ПРОЧИСТИМ ЧЕРНИЯ ДРОБ!

Хормоните, отговорни за сексуалния нагон и еректилната функция при мъжете, се наричат ​​андрогени. Тестостеронът е може би най-известният от андрогените. Ако мъжкото тяло не произвежда достатъчно тестостерон, желанието и възможността за секс изчезват, защото на фона на недостиг на хормони се развива ендокринна еректилна дисфункция и започват проблеми с ерекция.

Жена с чернодробни заболявания може да прави секс, но като правило тя не изпитва удоволствие. Факт е, че при неизправност в черния дроб се развива астеничен синдром. Проявява се в слабост, умора, непоносимост към физическо натоварване и депресивно състояние. Всички тези симптоми се появяват поради нарушение на детоксикацията, което основно лежи върху черния дроб. Шлаката и токсините се натрупват в тялото и, образно казано, го издърпват към дъното.

С течение на времето една жена развива астенична депресия. Стига се до факта, че преумората се причинява от най-простите действия - да миете зъбите си, например. Има апатия, песимизъм, усещане за безпомощност и безнадеждност. Често се развива анхедония - загуба на способността да изпитвате удоволствие от нещо. С анхедонията се губи мотивацията за дейности, които обикновено носят положителни емоции, включително спорт, музика, сексуална активност и социални взаимодействия.

Ако имате рисков фактор за чернодробно заболяване, има смисъл да проверите състоянието на органа. Това става чрез проверка на чернодробните ензими. Най-важно обаче е правилната храна, ограничаването на алкохола и повече движение. Тези неща наистина ще подобрят състоянието на черния дроб и ще върнат интереса ви към секса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама