Как начина на спане се отразява на здравето ни

  • Как начина на спане се отразява на здравето ни
    Дата: Снимки: istock/Guliver
Дата: 17.11.2016 Снимки: istock/Guliver
Iwoman.bg

Вместо да се събудите отпочинали и свежи, се чувствате отпаднали и нещо ви наболява. Макар че това може да се дължи на много причини, според едно изследване начина, по който спим, се отразява на здравето ни.

Ако спите по гръб

Спането по гръб прави по-лесно за главата, врата и гръбнака да поддържат естествена позиция, затова това е страхотна поза за всеки, който страда от болки в тези области. 

Въпреки това, може също така да направи хъркането и сънната апнея много по-вероятни. Ако сте склонни към образуване на киселини, лежането в тази позиция също не се препоръчва. Ако все пак обичате да спите в тази поза, е най-добре да инвестирате във възглавница, която леко ще повдигне главата и вратата ви, докато ви осигурява поддръжка.

Ако спите на една страна

Докато тази позиция е добра за предотвратяването на хъркане, болки в гърба и врата, може да получите схващане на нервите в ръцете и краката.

Ако сте от тези хора, които обичат да прегръщате възглавницата си с ръка, това е много вероятно да се случи при вас. Вместо това експертите препоръчват да спите с възглавница между краката, като по този начин ще се предпазите от допълнително напрежение в гърба.

Ако спите по корем

Спането по корем често се смята за най-лошата от всички пози, тъй като прави трудно поддържането на естествената поза на тялото. Така може да окажете натиск върху ставите и мускулите, което да предизвика възпаление на нервите. Също така може да се събудите и с болки във врата, които в течение на времето могат да се превърнат в хронични.

 

 

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.