Как правилно да си мием ръцете (видео)


Как правилно да си мием ръцете (видео)
Снимка: iStock/Guliver

Напоследък заради грипната вълна и разпространението на коронавирусa все по-често ни съветват да имаме безупречна хигиена, когато става въпрос за ръцете ни. Нещо, което трябва да правим по принцип. 

Както може би вече знаете, заразяването с 2019-nCov може да стане при допир до очите, устата или носа след контакт с ръце с инфектирана повърхност. Миенето и дезинфекцията на ръцете са ключът към предотвратяване на инфекция. Трябва да миете ръцете си често и обилно със сапун и вода за най-малко 20 секунди. Ако сапун и вода не са налични, можете да използвате и дезинфекциращ препарат за ръце на алкохолна основа с поне 60% алкохол.

За съжаление много хора са доста небрежни, когато мият ръцете си, затова ви предлагаме да изгледате това полезно видео. В него ще видите стъпка по стъпка как правилно да ги миете:

 

НАЙ-РАЗПРОСТРАНЕНИТЕ МИТОВЕ ЗА КОРОНАВИРУСА

Важно е да уточним, че прекаленото миене на ръцете със силни дезинфектанти е вредно. Според японски лекари, те лишават кожата от способността ѝ да задържа влагата и да възпрепятства проникването на вредни вещества в организма. При твърде честото използване на продукти, съдържащи спирт, се разрушава микрофлората на кожата на ръцете, което също повишава риска от зараза, тъй като нормалната микрофлора пречи на бактериите и вирусите да проникнат в организма.

И все пак, мийте си ръцете, без да изпадате в ненужна паника.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама