Плодове и зеленчуци, подходящи при диета


Плодове и зеленчуци, подходящи при диета
Снимка: iStock/Guliver

Знаем колко е важно по време на диета да приемаме определени вещества и продукти. Със сигурност плодовете и зеленчуците са неизменна част от програмата. Причината е, че съдържат значително по-малко калории и достатъчно витамини. Според последни проучвания обаче някои са по-подходящи за хората, спазващи диета. Ето и кои са те:

Ябълки 

Съдържат малко калории и изключително много фибри. Това е причината да са едни от най-полезните плодове и са силно препоръчвани, когато става въпрос за отслабване.

Круши 

Те също съдържат изключително много фибри, подобряват храносмилането и се грижат за дейността на сърцето.

Нектарини, праскови и сливи 

Познати като костилкови плодове, те са подходящи за диета, защото имат много ниско съдържание на фруктоза. Съдържат много фибри и предпазват коремната област от натрупване на мазнини.

Диня 

Това е плод, който съдържа изключително голямо количество вода, което я прави идеална за лятната ви диета. Динята регулира нивата на лошия холестерол и намалява мазнините в тялото.

Авокадо 

То е източник на много полезни и нужни на тялото мазнини. Подобрява храносмилането и намалява нивата на лошия холестерол.

Зеле и спанак

Това са зеленчуци с много фибри, витамини, минерали и антиоксиданти. Съдържат, калций, който е доказано, че помага за изгарянето на мазнини.

Броколи и карфиол 

Тези зеленчуци съдържат не само много фибри, но и протеини. Те задължително трябва да присъства в менюто ви, когато сте на диета.

Варени картофи

Често са избягвани при диети, но когато са варени, са подходящи. Ако включите варени картофи в менюто си, ще се храните с по-малко други храни и ще се чувствате сити за по-дълго време.

Фасул и бобови растения

Богати на фибри и протеини. Приготвени добре, ще ви заситят за дълго време и тялото ви няма да чувства дефицит на витамини.

Грейпфрут

Половин грейпфрут преди хранене е напълно достатъчен, за да намалите значително теглото си. Също така той ще ви засити и това ще ви помогне да се храните с по-малко калории.

Горски плодове

Подпомагат сърдечно-съдовата система и пречистват кръвта. Чрез тях можете да постигнете здравословно отслабване. Най-добре е да ги хапвате следобед.

Банан 

Забраняван в голяма част от диетите, защото съдържа прекалено много калории. Все пак няма да е зле да си позволявате по един средно голям банан от време на време, защото той ще даде на тялото ви много важни хранителни вещества и витамини.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама