Диетолог: Искате да отслабнете? Яжте тази храна


Диетолог: Искате да отслабнете? Яжте тази храна
Снимка: iStock

Ако искате ефективно да се разделите с нежеланите килограми, има нещо, което е хубаво да включите в менюто си. Бобът е една от малкото питателни храни, които могат да помогнат за предотвратяване на преяждането, водещо до увеличаване на теглото. За този неочакван плюс на боба разказва диетологът Дестини Муди в "Eat This, Not That!"

Муди съветва да се консумира редовно боб, тъй като той е богат на фибри, протеини и множество други хранителни вещества. Освен това, тъй като този продукт е с ниско съдържание на мазнини и холестерол, според експерта той помага за нормализиране на кръвното налягане, намалява риска от сърдечни заболявания, инсулт и диабет тип 2.

Вижте още: Това са идеалните зеленчуци за отслабване

Бобовите растения могат и трябва да бъдат включени в диетата за отслабване, тъй като са богати на магнезий и витамини от група В, които участват в производството на енергия, необходима за активен начин на живот и изгаряне на калориите.

Според Муди бобът е отличен източник на растителни протеини, които помагат за запазване на мускулната маса, докато отслабваме. Освен това според диетолога ястията от боб запазват усещането за ситост за дълго време и помагат в борбата с преяждането. Тя обясни, че това качество се осигурява от разтворимите фибри, съдържащи се в бобовите растения.

Вижте още: Как сами да си гледате на боб

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама